Kremalı Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
400 gram kestane mantarı
5 modül pirzola tavuk
1 paket krema
2 yemek kaşığı soya sosu
4 diş sarımsak
1.5 su bardağı su
Tuz
Üzerine:
Maydanoz
Dereotu

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı

Birinci olarak pirzolaları tavaya alalım.
1 su bardağı su koyup kapağını kapatıp orta ateşte 20 dk sonra çevirerek tam 40 dk pişirin.
Uygunca suyunu çekmiş tavuklar kızarma kıvamında olmalı .
Sonrasında tavukları tavadan alıp dilim dilim doğranan mantarları içine atıp kavurun .
Sarımsakları da rendeleyip soteleyin .
Sonrasında kremanızıda ekleyip azcık fokurdatalım .
Sonra soya sosunu ekleyip düzgünce karıştırın .
Yarım bardak suyu ekleyip tekrar karıştırın ve tavukları da içine ekleyip kaşık yardımıyla kenardaki kremadan tavukların üzerlerine bulayın .
5 dk daha kaynadıktan sonra servis tabağına yada servis tepsisine alabilirsiniz.
Üzerine ince kıyım dereotu ve maydanozu eklemeyi unutmayın afiyet olsun.
 
Geri
Üst