Kremalı Mantarlı Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 kg tavuk göğsü
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
500 gram mantar
2 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 paket krema
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
7-8 adet patates
Üzeri için:
Kaşar peyniri

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayıp kuşbaşı kesiyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyuyoruz.
Küp küp doğradığımız soğanları koyup rengi dönene kadar kavuruyoruz.
Kırmızı biber, yeşil biber, mantarı doğrayıp içine ekliyoruz.
Baharatları ve tuzu ekliyoruz.
Krema ekleyip 20 dakika kaynatıyoruz.
Biraz dinlendiriyoruz.Ilıklaşana kadar.
Patatesleri yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Yıkıyoruz.
Dikdörtgen borcama patatesleri diziyoruz.
Üstüne tavuk üstüne patates şeklinde ürünleri bitiriyoruz.
En üste patatesleri denk getiriyoruz.
180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
Üstüne kaşar peynir rendeliyoruz.
Peynirler eriyince fırından alabiliriz.Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst