SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (1 tüm)
1 çay kaşığı tavuk baharatı
1 çay kaşığı zencefil tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram mantar
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
1 adet zerzevat bulyon (1 çay bardağı kaynamış suda eritin)
200 ml krema
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları dilediğiniz biçimde kesip yanına sıvı yağ, tavuk baharatı, zencefil tozu, karabiberi ve sarımsak ekleyip harmanlayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyip tavuğu pişirin.
Tavuk pişmeye başlayınca doğranmış mantarı, sarımsak, tuz ve karabiberi ek edin.
Mantarlar pişince 1 kaşık unu da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
Bir çay bardağı kaynar suya erittiğimiz zerzevat bulyonu da ekleyin ve kaynamasını bekleyin.
Sosunuz yoğunlaşınca son olarak 200 ml kremayı dökün ve kısık ateşte aşağı üst 20 dk pişirin.
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk göğsü (1 tüm)
1 çay kaşığı tavuk baharatı
1 çay kaşığı zencefil tozu
Yarım çay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram mantar
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
1 adet zerzevat bulyon (1 çay bardağı kaynamış suda eritin)
200 ml krema
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları dilediğiniz biçimde kesip yanına sıvı yağ, tavuk baharatı, zencefil tozu, karabiberi ve sarımsak ekleyip harmanlayın.
Tavaya sıvı yağ ekleyip tavuğu pişirin.
Tavuk pişmeye başlayınca doğranmış mantarı, sarımsak, tuz ve karabiberi ek edin.
Mantarlar pişince 1 kaşık unu da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
Bir çay bardağı kaynar suya erittiğimiz zerzevat bulyonu da ekleyin ve kaynamasını bekleyin.
Sosunuz yoğunlaşınca son olarak 200 ml kremayı dökün ve kısık ateşte aşağı üst 20 dk pişirin.
Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı