Kremalı Mantarlı Tavuk (Videolu)

theking

Yeni Üye
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kg tavuk bonfile
250 gram mantar
2 adet çarliston biber
2 adet soğan (Büyükse bir adet)
1 adet bulyon
1 çay kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt yada yemeklik krema

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanları ufak küpler halinde doğrayın ve tencereye koyalım. Tavukları orta halli sotelik doğrayın.
Mantarları gelişi güzel dört, beş parçaya bölüp, suya basalım kararmaması için biberlerin çekirdekleri çıkartıp, önce uzunlamasına ikiye kesip, daha sonra yanlamasına küçük küçük doğrayalım.
Doğrama işlemi bitti şimdi tencereye koyduğumuz soğanlara yağı koyup, yakmadan kavuralım. Sonra tavukları atıp yüksek ateşte rengi dönene kadar kavuralım.
Rengi dönen tavuklara biberleri atıp, tekrar kavuralım. Bir iki dakika daha sonra mantarı atıp bir iki dakika mantarlar suyunu salıncaya kadar kavuralım.
Sonra tuz, kekik ve bulyonu atıp tekrar karıştıralım ocağın altını kısıp yavaş yavaş pişmesini sağlayalım.
Yemeğimizin piştiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatıp sütümüzü ilave edip bir taşım karıştırın. Yemeğimiz servise hazır afiyet olsun. Kanalıma abone olup beni desteklerseniz sevinirim.
Not: Orjinalinde krema kullanılan bu yemekte ben süt kullandım. Siz isterseniz krema kullanabilirsiniz. Amacım tariflerde kullanılan ürünlerin alternatif ürünlerlede aynı lezzette olabileceğini göstermek.

Raf ömrü dolapta 3 gün.

Servis önerisi 3/4 kişilik.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Geri