Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
2 adet tavuk bonfile
350 gram (1 paket) mantar
10-15 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 kutu krema (200ml)
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bonfileleri küp küp doğrayıp tereyağında yaklaşık 10 dk kavurun.
Akabinde 2 ye böldüğümüz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip rengi değişene kadar karıştırın.
Küp küp doğradığımız mantarları da ekleyip mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Akabinde bir paket kremayı karabiber tuz ve köri ekleyip krema hafif çekene kadar karıştırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet tavuk bonfile
350 gram (1 paket) mantar
10-15 adet arpacık soğan
3-4 diş sarımsak
1 kutu krema (200ml)
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bonfileleri küp küp doğrayıp tereyağında yaklaşık 10 dk kavurun.
Akabinde 2 ye böldüğümüz arpacık soğanları ve sarımsakları ekleyip rengi değişene kadar karıştırın.
Küp küp doğradığımız mantarları da ekleyip mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin.
Akabinde bir paket kremayı karabiber tuz ve köri ekleyip krema hafif çekene kadar karıştırın.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı