Kremalı Mantarlı Tagliatelle Tanımı İçin Materyaller
200 gram doğranmış mantar
250 gram tagliatelle
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
Kremalı Mantarlı Tagliatelle Tanımı Yapılışı
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıyoruz. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
Mantarları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Kapya biberi ekliyoruz. Biraz pişmeye bırakıyoruz.
Diğer bir tencereye kaynamış suya tuz ve yağ ekleyerek tagliatelleyi pişmeye bırakıyoruz. Ben 10 dakika pişirdim tercihe nazaran değişebilir.
Mantar suyunu salıp çekmeye başlayınca unu ekliyoruz kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sütü ekliyoruz. Birbiri ile homojenize olana kadar pişiriyoruz.
Kaşarı ekliyoruz. Karabiber kekik ve tuzu ekliyoruz.
İstenilen kıvamı alınca tagliatelleyi ekliyoruz karıştırıyoruz. Harika bir tat çıkıyor.
200 gram doğranmış mantar
250 gram tagliatelle
1 adet kapya biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 kase rendelenmiş kaşar peynir
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
Kremalı Mantarlı Tagliatelle Tanımı Yapılışı
Tereyağ ve sıvı yağı tencereye alıyoruz. Rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavuruyoruz.
Mantarları ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Kapya biberi ekliyoruz. Biraz pişmeye bırakıyoruz.
Diğer bir tencereye kaynamış suya tuz ve yağ ekleyerek tagliatelleyi pişmeye bırakıyoruz. Ben 10 dakika pişirdim tercihe nazaran değişebilir.
Mantar suyunu salıp çekmeye başlayınca unu ekliyoruz kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sütü ekliyoruz. Birbiri ile homojenize olana kadar pişiriyoruz.
Kaşarı ekliyoruz. Karabiber kekik ve tuzu ekliyoruz.
İstenilen kıvamı alınca tagliatelleyi ekliyoruz karıştırıyoruz. Harika bir tat çıkıyor.