Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları Tarifi İçin Malzemeler

Kremalı mantarlı sos için;
100 ml krema
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
300 gram doğranmış mantar
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Milföy çanakları için;
12 adet milföy
1 adet yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
1 çay bardağı kaşar rendesi

Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağı ve mantarları tavaya alıp, mantarlar suyunu salıp, çekene kadar kavuralım.
Üzerine tereyağı ekleyip, 2 dakika daha kavuralım.
Kavrulan mantarların üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip, kokusu çıkana kadar pişirelim.
Üzerine sarımsak rendesi, su, süt, tuz, kekik ve karabiberi ekleyip, kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Kıvama gelince üzerine kremayı ekleyelim, harcı ocaktan alalım.
12 adet milföy hamurunu kalıp, kullanarak halka şeklinde keselim.
4 adedini taban olacak şekilde ayıralım.
Kalan 8 adedi çay bardağı kullanarak ortasını alalım.
Taban kısmının üzerine halkaları 2 kat olacak şekilde yapıştırırım.
Tabana kabarmaması için çatalla delikler açalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecede hafif kızarana kadar fırınlayalım.
Milföyleri fırından çıkarıp, çanakların içine mantar sosunu üzerine de rendelenmiş kasar serpip, tekrar kızarana kadar fırına verelim. Sıcak olarak servis edelim.
Kremalı Mantarlı Milföy Çanakları Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst