Kremalı Mantarlı Krep

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantarlı Krep Tanımı İçin Gereçler

Krep için materyaller:
2 adet yumurta ( l )
1 su bardağı maden suyu
2 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
400 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
Kremalı mantar:
400 gram taze mantar
1 büyük soğan
1 büyük diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
300 gram creme fraiche yada krema

Kremalı Mantarlı Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Krep için tüm materyalleri geniş bir kaba alın hepsini karıştırıp güzelce çırpın, 10 dakika dinlendirin.
Krep tavasına çok az sıvı yağ ya da tereyağını fırça yardımı ile sürün ve bir büyük kepçe krep hamurunu akıtın ve iki tarafını da pişirin.
Farklı tavada küçük küçük doğranmış soğanları tereyağı ile renk alıncaya kadar kavurun ve sarımsağı da sıkarak ek edin.
Akabinde mantar ve baharatlarına ekleyin biraz kavrulduktan sonra creme fraiche yi yada kremayı ek edin 3 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve hazırlayın.
Pişmiş olan kreplerin ortasına istek ettiğiniz kadar kremalı mantar ekleyin üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst