AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Mantar Soslu Tavuk

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
400 gram tavuk göğsü
1 adet yumurta
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase sert peynir
Sosu için
1 kase ince doğranmış mantar
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket krema
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta

Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları ince julyen biçiminde doğruyoruz
Üzerine ince doğranmış soğan rendelenmiş sert peynir karabiber ve tuz ve 1 yumurtayı katıp karıştırıyoruz farklı bir kaseye 2 adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
Büyük bir tavaya kızartmak için sıvı yağımızı katalım tavuk harcımızı karıştıralım ve elimizde ceviz büyüklüğünde biçim yapıp evvel çırpılmış yumurtaya batıralım.
Sonra yağ koyduğumuz tavaya yerleştirip her iki tarafları kızaracak biçimde kızartalım. Hepsini kızarttıktan sonra farklı bir tavada tereyağını eritip üzerine mantarları katalım biraz pembeleşince üzerine 1 kaşık un 1 su bardağı su katıp karıştırın.
Sonra kremayıda ekleyin.
1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın.
Servis tabağına kızarttığınız tavuklardan koyun ve üzerine mantar sosu döküp servis edin. Afiyet olsun.
Kremalı Mantar Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst