SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı İçin Gereçler
500 gr mantar
350 gr makarna
1 adet soğan
1 diş sarımsak
400 ml krema (schlagsahne)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencerede makarnaları her zamanki üzere haşlayın.
Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
Mantarları temizleyip orta incelikte doğrayın.
Bir tavada sıvı yağ ile sarımsakları ve soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulduktan sonra mantarları ek edin ve yüksek ateşte mantarları suyunu salmadan kavurun.
Mantarlar kavrulduktan sonra ocağın altını orta ateşe alın.
Krema ek edin.
Tuz, karabiber ekledikten sonra orta ateşte 10 dk sosu pişirin.
Son olarak haşlanmış makarnaları süzdürüp mantarlı sosa ek edin ve ocağın altını kapatın afiyet olsun.
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gr mantar
350 gr makarna
1 adet soğan
1 diş sarımsak
400 ml krema (schlagsahne)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencerede makarnaları her zamanki üzere haşlayın.
Soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın.
Mantarları temizleyip orta incelikte doğrayın.
Bir tavada sıvı yağ ile sarımsakları ve soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulduktan sonra mantarları ek edin ve yüksek ateşte mantarları suyunu salmadan kavurun.
Mantarlar kavrulduktan sonra ocağın altını orta ateşe alın.
Krema ek edin.
Tuz, karabiber ekledikten sonra orta ateşte 10 dk sosu pişirin.
Son olarak haşlanmış makarnaları süzdürüp mantarlı sosa ek edin ve ocağın altını kapatın afiyet olsun.
Kremalı Mantar Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı