AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kremalı Mantar Soslu Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı İçin Malzemeler
400-500gr kuşbaşı et
1 adet soğan
10 tane kadar mantar (size kalmş sayısı)
Maydanoz bikaç tutam
1 diş sarımsak
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Köri baharatı bir çay kaşığı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yanına patates kızartması

Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel ister kuşbaşı etlerinizi düdüklüde haşlayabilirsiniz isterseniz tencerede kavurabilirsiniz size kalmış ben daha yumuşak olsun istediğim için düdüklüde haşladım 25 dk kadar.
Mantarları suda yıkıyoruz elimizde üzerindeki kabukları biraz soyuyoruz ve piyazlık formda doğruyoruz.
Daha sonra tavaya alıp ağzını kapatıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz ve tereyağı ekliyoruz suyunu çekince.
Bir adet soğanı da piyazlık doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz.
Sarımsağı da ekliyoruz ezip.
Ve haşlanmış etlerimizi de ekliyoruz.
Baharatları da ekleyip kremayı katıyoruz 3-4 dk pişirip kapatıyoruz bekletmeden servis ediyoruz.
Yanına patates kızartması da koyabilirsiniz tercihen size kalmış hepsi .
Kremalı Mantar Soslu Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst