Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gr. mantar
1 adet soğan
Tuz, karabiber
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
500 ml. sebze suyu
1 kutu krema
450 ml. su
Tuz, karabiber, muskat
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir tavaya zeytinyağı ekliyoruz ve küp küp doğradığımız kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz.
Temizlenmiş mantarları da ince dilim halinde kesiyoruz ve soğana ilave ediyoruz ( mantarları asla şu ile yıkamayın, kabuğunu soyup veya kağıt havlu ile temizleyin).
3-5 dakika kavrulunca tuz ve karabiberi ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
Toplamda 8-10 dakika kadar kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve çorba yapımına geçiyoruz.
Bunun için tenceremize tereyağını eritiyoruz ve unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kokusu çıkınca soğuk sebze suyunu ilave edip devamlı çırpıyoruzki topaklanma olmasın.
Sebze suyundan sonra kremayı ve ardından da şu ilavesi yapıyoruz.
Kaynamaya başlayınca biraz tuz, karabiber ve muskat ekliyoruz.
Son olarak kavurduğumuz soğan ve mantar karışımını çorbaya ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır deneyecek olanlara afiyet şeker olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gr. mantar
1 adet soğan
Tuz, karabiber
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
500 ml. sebze suyu
1 kutu krema
450 ml. su
Tuz, karabiber, muskat
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bir tavaya zeytinyağı ekliyoruz ve küp küp doğradığımız kuru soğanı ilave edip kavuruyoruz.
Temizlenmiş mantarları da ince dilim halinde kesiyoruz ve soğana ilave ediyoruz ( mantarları asla şu ile yıkamayın, kabuğunu soyup veya kağıt havlu ile temizleyin).
3-5 dakika kavrulunca tuz ve karabiberi ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz.
Toplamda 8-10 dakika kadar kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve çorba yapımına geçiyoruz.
Bunun için tenceremize tereyağını eritiyoruz ve unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Kokusu çıkınca soğuk sebze suyunu ilave edip devamlı çırpıyoruzki topaklanma olmasın.
Sebze suyundan sonra kremayı ve ardından da şu ilavesi yapıyoruz.
Kaynamaya başlayınca biraz tuz, karabiber ve muskat ekliyoruz.
Son olarak kavurduğumuz soğan ve mantar karışımını çorbaya ekliyoruz ve 5 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır deneyecek olanlara afiyet şeker olsun.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı