Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Mantar Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ince doğranmış mantar (Doğradıktan sonra bir müddet limonlu suda beklet)
3 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
1-2 kısım ince doğranmış mantar

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı

Mantarları haşlamak için 3 bardak su ocağa konur.
Tuz sarımsak (Sarımsağı ister doğrayın ister bütün alın sonra içinden alabilirsiniz) limon suyu da suya eklenir kaynayınca mantarları ekleyin pişinceye kadar haşlayın.
Başka tava da un yağla birlikte kavrulur unun kokusu çıkınca tavuk suyu eklenir topaklanmaması için karıştırılır kaynatılır.
Kaynayınca mantarlar eklenir kıvam tutana kadar bir süre pişirilir kıvam koyu olunca sıcak su ekleyebilirsiniz.
Krema da çorba kesilmemesi için karıştırılarak eklenir 5 dakika kadar karıştırılarak pişirilince ince ince doğranmış moydanozlar da eklenip hazır olur.
 
Geri
Üst