Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Mantar Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
10 adet mantar
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı sıcak su
Yarım paket krema
Tuz ,karabiber

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarların dış kabuğunu ıslak peçete ile silerek temizleyelim( mantar su çeken bir zerzevat olduğu için sotelerken daha az su bırakmamasını sağlıyor) ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye sıvı yağ ekleyip kızdıralım ve mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar soteleyelim ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar 5 dk falan kavuralım.
Daha sonra tereyağı ek edelim ( evvelden koyarsak yanar ve çorbanın rengi koyulaşır) eriyince sıcak su ekleyip karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz biber ve kremayı ekleyip kısık ateşte 20-25 dakikada pişirelim.
Servis ederken dereotu eklemeyi unutmayın. Zira lezzetini tamamlıyor .
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst