SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
10 adet mantar
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı sıcak su
Yarım paket krema
Tuz ,karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarların dış kabuğunu ıslak peçete ile silerek temizleyelim( mantar su çeken bir zerzevat olduğu için sotelerken daha az su bırakmamasını sağlıyor) ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye sıvı yağ ekleyip kızdıralım ve mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar soteleyelim ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar 5 dk falan kavuralım.
Daha sonra tereyağı ek edelim ( evvelden koyarsak yanar ve çorbanın rengi koyulaşır) eriyince sıcak su ekleyip karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz biber ve kremayı ekleyip kısık ateşte 20-25 dakikada pişirelim.
Servis ederken dereotu eklemeyi unutmayın. Zira lezzetini tamamlıyor .
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10 adet mantar
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı sıcak su
Yarım paket krema
Tuz ,karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mantarların dış kabuğunu ıslak peçete ile silerek temizleyelim( mantar su çeken bir zerzevat olduğu için sotelerken daha az su bırakmamasını sağlıyor) ve küçük küçük doğrayalım.
Tencereye sıvı yağ ekleyip kızdıralım ve mantarları yüksek ateşte suyunu çekene kadar soteleyelim ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar 5 dk falan kavuralım.
Daha sonra tereyağı ek edelim ( evvelden koyarsak yanar ve çorbanın rengi koyulaşır) eriyince sıcak su ekleyip karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca tuz biber ve kremayı ekleyip kısık ateşte 20-25 dakikada pişirelim.
Servis ederken dereotu eklemeyi unutmayın. Zira lezzetini tamamlıyor .
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı