SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 paket mantar (400 gr)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
1/2 (yarım) limon suyu
1 paket krema
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarları kalın olmayacak formda doğrayıp limonlu suda biraz bekletip süzelim.
Tencere ye yağları alalım. Yağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkıp hafif sararana kadar kavuralım.
Mantarları ekleyip 3-4 dakika kavuralım. 9-10 bardak soğuk su ekleyelim. 1/2 limon suyu ekleyelim.
Mantarlar yumuşayana kadar pişirelim.
Kremayı ekleyip karıştıralım. En son ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Su ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Çorba kaynadıkça un pürüzsüz olacaktır.
1 paket mantar (400 gr)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı dolusu un
1/2 (yarım) limon suyu
1 paket krema
1 tutam dereotu
Tuz
Karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Yapılışı
Mantarları kalın olmayacak formda doğrayıp limonlu suda biraz bekletip süzelim.
Tencere ye yağları alalım. Yağ eridiğinde unu ekleyip kokusu çıkıp hafif sararana kadar kavuralım.
Mantarları ekleyip 3-4 dakika kavuralım. 9-10 bardak soğuk su ekleyelim. 1/2 limon suyu ekleyelim.
Mantarlar yumuşayana kadar pişirelim.
Kremayı ekleyip karıştıralım. En son ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Su ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
Çorba kaynadıkça un pürüzsüz olacaktır.