Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram mantar
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gram krema
2 su bardağı su
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz ve karabiber
Üzeri için;
6-7 adet mantar
3 dilim tam buğday ekmeği
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kekik
1 tutam dereotu
Tuz

Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çorbamızın tanımı için mantarları ince ince kıyalım. Tencereye tereyağını koyalım. Mantarları ek edip 5-6 dakika kavuralım.
Unu ek edip, kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika kavurup tuz ve karabiber atalım.
Tavuk suyu ve olağan suyu ek edelim. Tavuk suyu yoksa yalnızca suylada olur. Kaynayınca altını kısıp, 20 dakika pişirelim.
Kaynarken süratli bir formda karıştırarak kremayı ek edelim. 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatalım.
Sunum için ekmekleri küçük küpler halinde doğrayalım. Tepsiye koyup biraz kızarana dek pişirelim.
Tavaya zeytinyağını koyalım. İnce kıyılmış mantarları koyup suyunu çekene kadar kavuralım. Ekmekleri içine ek edelim. Ezilmiş sarımsak, pulbiber, tuz ve kekiği ilave edip, biraz kavuralım.
Pişen çorbamızı kaselere koyalım. Üzerlerine kavrulmuş mantar ve ekmek karışımından koyalım.
Üzerine ince kıyılmış dereotu serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun. İyi iftarlar dilerim.
Kremalı Mantar Çorbası (Farklı Sunum) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst