SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kremalı Limon Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı yahut margarin
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Krema için;
1 kutu krema (200 ml)
1 dolu yemek kaşığı labne peyniri
120 gram beyaz çikolata
yarım limonun suyu
Kremalı Limon Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri 3-4 dakika çırpıp,homojen bir kıvam elde ettim.
Ardından,yumurtaları teker teker ekleyip her bir yumurta için 1 dakika çırptım.
Her yumurtayı birer dakika çırpmak kâfi oluyor.
Sırasıyla sıvı materyalleri ekledim.
Süt, sıvı yağ,limon suyunu ekleyip tekrar çırptım.
Son olarak un,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek çırptım.
Kek harcına son olarak 1 adet limonun kabuğunu rendeledim.
Yağlamış olduğum,kek kalıbına kek harcımı,ekleyip,önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirdim.
Kekimin kreması için beyaz çikolatayı ufak ufak doğradım. Daha kolay erimesi için.
Kremayı iki farklı halde kullanmamız gerekiyor.
Kremanın yarısını tavaya alıp kaynattım.
Kaynattığım,kremayı beyaz çikolatanın üzerine döküp erittim.
Kalan kremayı hacim alması için 3-4 dakika yüksek bölümde çırptım.
Son olarak,labne peyniri ve çikolata karışımı ile karıştırdım.
Pişen kekim soğuduktan sonra hazırlamış olduğum,kremayı üzerine eşit dağıtarak sürdüm.
Buzdolabında 30 dakika beklettim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kremalı Limon Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram tereyağı yahut margarin
Yarım su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Krema için;
1 kutu krema (200 ml)
1 dolu yemek kaşığı labne peyniri
120 gram beyaz çikolata
yarım limonun suyu
Kremalı Limon Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri 3-4 dakika çırpıp,homojen bir kıvam elde ettim.
Ardından,yumurtaları teker teker ekleyip her bir yumurta için 1 dakika çırptım.
Her yumurtayı birer dakika çırpmak kâfi oluyor.
Sırasıyla sıvı materyalleri ekledim.
Süt, sıvı yağ,limon suyunu ekleyip tekrar çırptım.
Son olarak un,kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek çırptım.
Kek harcına son olarak 1 adet limonun kabuğunu rendeledim.
Yağlamış olduğum,kek kalıbına kek harcımı,ekleyip,önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirdim.
Kekimin kreması için beyaz çikolatayı ufak ufak doğradım. Daha kolay erimesi için.
Kremayı iki farklı halde kullanmamız gerekiyor.
Kremanın yarısını tavaya alıp kaynattım.
Kaynattığım,kremayı beyaz çikolatanın üzerine döküp erittim.
Kalan kremayı hacim alması için 3-4 dakika yüksek bölümde çırptım.
Son olarak,labne peyniri ve çikolata karışımı ile karıştırdım.
Pişen kekim soğuduktan sonra hazırlamış olduğum,kremayı üzerine eşit dağıtarak sürdüm.
Buzdolabında 30 dakika beklettim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kremalı Limon Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı