Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
750 gram tavuk göğsü
200 ml krema
1 tatlı kaşığı köri
2.5 yemek kaşığı soya sosu (yoksa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küp küp doğrayarak yapışmaz tavada yüksek ateşte mühürleyin.
Sürekli karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin.
Üzerine kremayı ve baharatları ekleyerek 2 dakika kadar kaynatın.
Tavukları da içine ekleyerek karıştırın sıcak sıcak servis edin
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
750 gram tavuk göğsü
200 ml krema
1 tatlı kaşığı köri
2.5 yemek kaşığı soya sosu (yoksa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 adet orta uzunluk kuru soğan
3 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları küp küp doğrayarak yapışmaz tavada yüksek ateşte mühürleyin.
Sürekli karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Ayrı bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda soteleyin.
Üzerine kremayı ve baharatları ekleyerek 2 dakika kadar kaynatın.
Tavukları da içine ekleyerek karıştırın sıcak sıcak servis edin
Kremalı Köri Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı