Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için materyaller;
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/5 bardak un
Kremalı sos için;
1 su bardağı toz şeker
Krema içi materyal;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 tane yumurta
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremalı sos yapın. Bir tavada kısık ateşte şeker karamel olana kadar eritin hiç karıştırmayın bizatihi erir ve kek kalıbını ıslatıp fazla suyu sirkeleyin karameli kek kalıbına dökün.
Sonra kreması için derin bir kapta şekeri yumurtayı güzelce çırpın ve sütü vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın ve karameli sosun üzerine dökün.
Diğer yandan kekini yapın yumurtayı şekeri 5-6 dakika güzelce çırpalım ve sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpın en son unu, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı elekten geçirip elekleyelim ve kek harcımızıda karamelin üzerine gezdirerek ekleyin.
Krema cıvık kek harcı katı olduğu için kek harcı içinde kaybolacak fakat pişince birbirini ayarlıyacak kek kalıbınızı bir borcama oturtun ve borcumun yarısına gelecek kadar sıcak su koyun ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Pişen kekimizi oda sıcaklığını geldiğinde karşıt çevirin ve bir gece dolapta dinlendirip o denli servis yapın şimdiden afiyet olsun hanımlarrrrrr
Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için materyaller;
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/5 bardak un
Kremalı sos için;
1 su bardağı toz şeker
Krema içi materyal;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
3 tane yumurta
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremalı sos yapın. Bir tavada kısık ateşte şeker karamel olana kadar eritin hiç karıştırmayın bizatihi erir ve kek kalıbını ıslatıp fazla suyu sirkeleyin karameli kek kalıbına dökün.
Sonra kreması için derin bir kapta şekeri yumurtayı güzelce çırpın ve sütü vanilyayı da ekleyip tekrar çırpın ve karameli sosun üzerine dökün.
Diğer yandan kekini yapın yumurtayı şekeri 5-6 dakika güzelce çırpalım ve sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpın en son unu, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı elekten geçirip elekleyelim ve kek harcımızıda karamelin üzerine gezdirerek ekleyin.
Krema cıvık kek harcı katı olduğu için kek harcı içinde kaybolacak fakat pişince birbirini ayarlıyacak kek kalıbınızı bir borcama oturtun ve borcumun yarısına gelecek kadar sıcak su koyun ve evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.
Pişen kekimizi oda sıcaklığını geldiğinde karşıt çevirin ve bir gece dolapta dinlendirip o denli servis yapın şimdiden afiyet olsun hanımlarrrrrr
Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı