- Konu Yazar
- #1
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 orta boy yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 büyük boy havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Glutensiz yapmak isteyenler glutensiz un kullanabilir
Pastacı kreması için
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilin
100 ml çiğ krema
(glutensiz için un yerine nişasta)
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastacı kreması için çiğ krema ve vanilin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım veya üzerine streç serip soğutalım.
İçine krema ve vanilin ekleyip mikser ile çırpalım. Buzdolabında soğutalım.
Kek için;Yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde en az 6-7 dk çırpalım.
Diğer tüm malzemeleri ekleyip spatula veya tel çırpıcı ile yavaş yavaş, yumurtaları söndürmeden karıştıralım.
170 derecelik, fansız, önceden ısınmış fırında pişirelim.
Kalıba göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Kürdan testi yapalım muhakkak.
Soğuduktan sonra isterseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 orta boy yumurta oda sıcaklığında
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 büyük boy havuç (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Glutensiz yapmak isteyenler glutensiz un kullanabilir
Pastacı kreması için
2,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilin
100 ml çiğ krema
(glutensiz için un yerine nişasta)
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pastacı kreması için çiğ krema ve vanilin hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Üzerinin kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak soğutalım veya üzerine streç serip soğutalım.
İçine krema ve vanilin ekleyip mikser ile çırpalım. Buzdolabında soğutalım.
Kek için;Yumurta ve şekeri mikserin yüksek devrinde en az 6-7 dk çırpalım.
Diğer tüm malzemeleri ekleyip spatula veya tel çırpıcı ile yavaş yavaş, yumurtaları söndürmeden karıştıralım.
170 derecelik, fansız, önceden ısınmış fırında pişirelim.
Kalıba göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Kürdan testi yapalım muhakkak.
Soğuduktan sonra isterseniz pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı