- Konu Yazar
- #1
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için :
3 su bardağı havuç
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kreması için :
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için;
Ceviz ve çam fıstığı ( sizler istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz )
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarife bayılacaksınız
Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Diğer materyalleri de sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışıma son olarak rendelenen havuçlar ile iri çekilmiş cevizleri ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım ve yağlamış olduğumuz kalıba karışımımızı dökelim.
180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).
Krema için tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim topaklanmalar oldu ise blendırdan geçirin.
Pişen ve soğuyan kekin ortasına soğuyan kremayı dökelim keki üstüne kapatalım.
Kalan kremayı da en son kekin üstüne döküp istediğimiz üzere süsleyelim.
Ben buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip o denli servis ettim. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için :
3 su bardağı havuç
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 adet kabartma tozu
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kreması için :
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için;
Ceviz ve çam fıstığı ( sizler istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz )
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarife bayılacaksınız
Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpalım.
Diğer materyalleri de sırasıyla ekleyip çırpmaya devam edelim.
Karışıma son olarak rendelenen havuçlar ile iri çekilmiş cevizleri ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım ve yağlamış olduğumuz kalıba karışımımızı dökelim.
180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayın).
Krema için tüm malzemeyi bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim topaklanmalar oldu ise blendırdan geçirin.
Pişen ve soğuyan kekin ortasına soğuyan kremayı dökelim keki üstüne kapatalım.
Kalan kremayı da en son kekin üstüne döküp istediğimiz üzere süsleyelim.
Ben buzdolabında 1 saat kadar dinlendirip o denli servis ettim. Afiyet olsun.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı