- Konu Yazar
- #1
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekimiz için yumurta ve şekeri en az 5 dk düzgünce çırpalım.
Daha sonra başka gereçleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
Altına yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağlanmış kelepçeli kek kalıbımıza harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim, fırından çıkarmadan evvel kürdan testi yapalım.
Kremamız için tereyağı hariç öbür materyalleri ocağa alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim ve ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
Kekimiz soğuk kremamız ılık olmalı.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkarıp kenarlarından 5 cm bırakıp ortasından kesimler koparıp robotta çekelim.
Kremamızı kekimizin ortasına döküp uygunca yayalım üzerine robotta çekip toz haline getirdiğimiz kek kesimlerimizi serpiştirelim ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis edelim.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için;
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kekimiz için yumurta ve şekeri en az 5 dk düzgünce çırpalım.
Daha sonra başka gereçleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
Altına yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağlanmış kelepçeli kek kalıbımıza harcımızı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim, fırından çıkarmadan evvel kürdan testi yapalım.
Kremamız için tereyağı hariç öbür materyalleri ocağa alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim ve ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
Kekimiz soğuk kremamız ılık olmalı.
Kekimiz soğuduktan sonra kalıbımızdan çıkarıp kenarlarından 5 cm bırakıp ortasından kesimler koparıp robotta çekelim.
Kremamızı kekimizin ortasına döküp uygunca yayalım üzerine robotta çekip toz haline getirdiğimiz kek kesimlerimizi serpiştirelim ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirip servis edelim.
Kremalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı