AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kremalı Hardal Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Hardal Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
750 gram (8 parça) kemiksiz, derisiz tavuk but
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Sosu için:
1 paket (200 ml) sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1-2 kısım dereotu
1 yemek kaşığı hardal
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, köri, zerdeçal

Kremalı Hardal Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kapta sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber karıştırır.
Tavuklar eklenip güzelce sosa bulanır ve üzeri streçlenip buzdolabında dinlendirilir.
Dinlenen tavuklar yağsız tavaya alınıp pişmeye bırakılır.
Bu esnada küçük bir tencereye krema, rendelenmiş sarımsak, hardal, tuz ve baharatlar koyulup karıştırılır. Kaynayana kadar pişirilir.
Kaynamaya başlayınca kıyılmış dereotu eklenir. 1 2 dk kaynatılır.
Arkalı önlü güzelce kızaran tavuklar tavaya alınıp üzerine sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun Instagram: @tariflerim_ve_sunumlarım.
Kremalı Hardal Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst