Kremalı Fırın Sütlaç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket krema
2 paket vanilya
Pirinçleri haşlamak için;
3 su bardağı su

Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak pirinçlerimizi yıkayıp tencereye alalım.
Üzerine suyu ekleyip suyu çekene kadar pişmeye bırakalım.
Sütün 4 bardağını pişen pirinçlerin üzerine ekleyelim.
1 bardak şekerimizi de ekleyelim.
Kalan 1 bardak soğuk süte nişastayı ekleyip çırpalım.
Sütlacımıza nişastalı karışımı da ek edelim.
Kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynayınca ocağın altını kapatalım.
Üzerine kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
En son vanilyayı da ek edelim.
Sütlaçlarımızı güveçlere paylaştıralım.
Tepsiye koyalım. Tepsimize kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim.
200°fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim. Mis kokulu nar üzere kızarmış sütlaçlarımız hazır. Kesinlikle deneyin bayılacaksınız. Bu ölçülerden yaklaşık 7-8 kase çıkıyor sevgilerimle
Kremalı Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst