Kremalı Bal Kabağı Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2-3 dilim kabak
2 adet soğan
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1/2 (yarım) fincan zeytinyağı
1 paket krema
2 diş sarmısak
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu
Kara biber, kırmızı biber, tuz
Zerdeçal, muskat
Kaşar peyniri rendesi
Kruton

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İri doğranmış soğan ve çintilmiş sarımsaklar zeytinyağında kavrulur.
İri parçalara bölünmüş balkabak ve havuçlar da sararana kadar yağda çevrilir.
Sonra tereyağ ve un ilave edilerek sebzelerle birlikte biraz kavrulur.
Süt ve et suyu ilave edilir.
Baharatlar ve tuz ilave edilerek, krema eklenir ve ateşten alınır.
Bir miktar krema ile süslenebilir, kaşar peyniri rendesi ve üzerine yeşil soğan yaprakları kıyılabilir.
Tereyağında hazırlanmış kruton ile servis edilebilir.
Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst