Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
2 adet ayva
3 adet karanfil
3-4 adet ayva kabuğu
1 yemek kaşığı hibiskus
3-4 adet ayva çekirdeği
Yarım çay bardağı şeker(dileyen artırabilir damak zevkine göre)
Çeyrek limon
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize göre)
1 su bardağı hindistan cevizi
1yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için:
Antep fıstığı
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ayvaları soyup rendeledim ve tüm gereçleri içine bırakıp pişmesini bekledim.
İsterseniz rendelemeden tıpkı formda pişirip daha sonra ezebilirsiniz zira rendeleyip pişirince hibiskus yapraklarını ve karanfili falan içinden temizlemek güç oldu
Pişen ayvaları suyundan alalım ben suyunu fazla bırakmıştım zira suyunu daha sonra meyve suyu olarak tüketiyoruz
Daha sonra 5 bardak sütü tencereye boşaltıp unu ve nişastayı ekleyip pişirmeye başlayalım .
Pişen muhallebinin altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
Ayvayı ister ıslattığımız borcama ister cuplara ister kelepçeli kalıba nasıl servis etmek isterseniz ona koyalım ve üzerine muhallebiyi bırakalım ve dolaba kaldıralım .
2-3 saat dolapta dinlensin.
Daha sonra üzerine antep fıstığı yahut ceviz ne isterseniz onun ile süslenip servis edelim.Hem çok hafif hem çok lezzetli oldu deneyecek olanlara afiyet olsun Meyve suyunuda görsele ekledim.
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet ayva
3 adet karanfil
3-4 adet ayva kabuğu
1 yemek kaşığı hibiskus
3-4 adet ayva çekirdeği
Yarım çay bardağı şeker(dileyen artırabilir damak zevkine göre)
Çeyrek limon
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker (damak zevkinize göre)
1 su bardağı hindistan cevizi
1yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için:
Antep fıstığı
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle ayvaları soyup rendeledim ve tüm gereçleri içine bırakıp pişmesini bekledim.
İsterseniz rendelemeden tıpkı formda pişirip daha sonra ezebilirsiniz zira rendeleyip pişirince hibiskus yapraklarını ve karanfili falan içinden temizlemek güç oldu
Pişen ayvaları suyundan alalım ben suyunu fazla bırakmıştım zira suyunu daha sonra meyve suyu olarak tüketiyoruz
Daha sonra 5 bardak sütü tencereye boşaltıp unu ve nişastayı ekleyip pişirmeye başlayalım .
Pişen muhallebinin altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
Ayvayı ister ıslattığımız borcama ister cuplara ister kelepçeli kalıba nasıl servis etmek isterseniz ona koyalım ve üzerine muhallebiyi bırakalım ve dolaba kaldıralım .
2-3 saat dolapta dinlensin.
Daha sonra üzerine antep fıstığı yahut ceviz ne isterseniz onun ile süslenip servis edelim.Hem çok hafif hem çok lezzetli oldu deneyecek olanlara afiyet olsun Meyve suyunuda görsele ekledim.
Kremalı Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı