Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Krema Tadında Mantar Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
10- 12 adet mantar
2 tepeleme yemek kaşığı un
4.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
10 dakika limonlu suda bekletelim.
Daha sonra mantarlarımızı kağıt havlu kullanarak kurtulalım.
Tencereye sıvı yağımızı alıp mantarları kavurmaya başlayalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
Tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim
Mantarların yalnızca yağı kaldığı vakit 1- 2 dakika kavuralım.
Daha sonra unumuzu ekleyip 1 -2 dakika daha kavuralım.
Su ve sütümüzü ekleyip süratli hızlı çırpalım.
Et bulyonumuzuda ekleyelim.İster direk kullanın isterseniz 1 bardak sıcak suda eritilerek eklenebilir
Çorbamız yoğunlaşana kadar karıştırılır.
Çorbamız yoğunlaştıktan sonra limon suyu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
Sonra çorbasının ağzı kapatılıp biraz dinlendirilir.
Daha sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun

20- 25 dakika pişirelim.

Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst