- Konu Yazar
- #1
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
10- 12 adet mantar
2 tepeleme yemek kaşığı un
4.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
10 dakika limonlu suda bekletelim.
Daha sonra mantarlarımızı kağıt havlu kullanarak kurtulalım.
Tencereye sıvı yağımızı alıp mantarları kavurmaya başlayalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
Tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim
Mantarların yalnızca yağı kaldığı vakit 1- 2 dakika kavuralım.
Daha sonra unumuzu ekleyip 1 -2 dakika daha kavuralım.
Su ve sütümüzü ekleyip süratli hızlı çırpalım.
Et bulyonumuzuda ekleyelim.İster direk kullanın isterseniz 1 bardak sıcak suda eritilerek eklenebilir
Çorbamız yoğunlaşana kadar karıştırılır.
Çorbamız yoğunlaştıktan sonra limon suyu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
Sonra çorbasının ağzı kapatılıp biraz dinlendirilir.
Daha sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
20- 25 dakika pişirelim.
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
10- 12 adet mantar
2 tepeleme yemek kaşığı un
4.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
10 dakika limonlu suda bekletelim.
Daha sonra mantarlarımızı kağıt havlu kullanarak kurtulalım.
Tencereye sıvı yağımızı alıp mantarları kavurmaya başlayalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
Tencerenin kapağı kapalı bir halde pişirelim
Mantarların yalnızca yağı kaldığı vakit 1- 2 dakika kavuralım.
Daha sonra unumuzu ekleyip 1 -2 dakika daha kavuralım.
Su ve sütümüzü ekleyip süratli hızlı çırpalım.
Et bulyonumuzuda ekleyelim.İster direk kullanın isterseniz 1 bardak sıcak suda eritilerek eklenebilir
Çorbamız yoğunlaşana kadar karıştırılır.
Çorbamız yoğunlaştıktan sonra limon suyu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
Sonra çorbasının ağzı kapatılıp biraz dinlendirilir.
Daha sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
20- 25 dakika pişirelim.
Krema Tadında Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı