- Konu Yazar
- #1
Krema ile çikolata sosu nasıl yapılır?
Süt kremasını orta boy sos tenceresine alın. Kısık ateşte krema parmak yakmayacak ısıya gelinceye kadar ısıtın. Yeteri kadar ısına kremanın altını kapatın ve içine küvertür çikolatayı ekleyerek çikolata tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız ganajı bir kaseye alın ve 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?
Eritilen çikolata nasıl Sıvılaştırılır?Bu yöntemi uygulamak için 2 farklı kaba ihtiyacınız var. Altta kalacak kabın içine kaynattığınız suyu ilave etmeniz, üzerine ise ayrı bir kap -mümkünse cam kap- yerleştirip içine çikolatalarınızı aktarmanız yeterli. Bu yöntemle aşağıdaki kaptan yükselen sıcak buhar sayesinde çikolatalar kısa sürede erimeye başlıyor.
Çikolatalı sos buzlukta saklanır mı?
Artan çikolata sosunuzu yakın zamanda kullanmayacaksanız buzdolabınızın dondurucu bölümünde ya da derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz. Bunun için özel olarak satılan çikolata saklama kabı bulunuyor.Sürülebilir çikolata nasıl eritilir?
Sürülebilir çikolata nasıl eritilir?İlk önce küçük bir tencerede biraz su kaynatıyoruz. Ocağın altını orta ayara kısıp tencerenin üzerine sıcağa dayanıklı bir kap otutturuyoruz. Bunun içerisine çikolatamızı küp küp kırıp sürekli karıştırarak eritelim. Çikolata sosumuz hazır!
Mikrodalgada kullanıma uygun bir kabın içine küçük parçalara ayırdığınız ya da rendelediğiniz çikolatalarınızı koyun ve mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ortalama 50 derece yeterli olacaktır ama bu mikrodalga fırınınızın performansına göre değişiklik gösterebileceğinden mutlaka kontrollü bir şekilde eritin.
Çikolata sosu krema ile yapılır mı?
Çikolata sosu krema ile yapılır mı?Çikolata sosunun içine krema konulur mu?
Çikolataları, sıcak kremanın içerisine koyalım ve eriyene kadar karıştıralım. Tatlı ya da pasta için kullanmadan önce, buzdolabında kıvamlanmasını bekleyelim. Krem şanti kıvamını aldığında, daha rahat kullanabilirsiniz.Paket çikolata sosu nasıl yapılır?
Paket çikolata sosu nasıl yapılır?500 ml ( 2,5 su bardağı) soğuk suyu bir tencereye boşaltın.Üzerine poşetin tamamını ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca, ocağı kısın ve tencere kapağını kapatmadan 2-3 dakika süre ile kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun sonra servis için kullanın.