AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krema Dolgulu Neşeli Yulaf Çanakları

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Krema Dolgulu Sevinçli Yulaf Çanakları Tanımı İçin Materyaller

Yulaf çanakları için
3 yemek kaşığı yulaf
3 adet yumuşak kuru incir
1 kahve fincanı kaynar su
Bu ölçü ile ortalama 6 cm çapında altı çanak çıkıyor

Krema dolgusu için
3 yemek kaşığı pınar labne (Vegan arkadaşlarım hindistan cevizi ya da yulaf kreması koyabilirler)
1 yemek kaşığı bal (ya da rastgele bir tatlandırıcı)
Üzeri için
Karadut yahut çilek yahut yaban mersini
Ya da fındık, ceviz

Krema Dolgulu Sevinçli Yulaf Çanakları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yulaf ezmesini teflon tavada kısık ateşte, yakmadan pembeleşene kadar kavuralım.
Ocaktan aldığımız yulafların üzerine minik doğranmış inciri ve kaynar suyu ekleyip hamur yapalım.
Hamuru altı eşit modüle bölüp başparmağımız ya da tatlı kaşığı ile çanak formu verelim ve dondurucuya atalım.
Bu ortada labne ve balı çatalla yeterlice çırpalım. 20 dakika sonra dondurucudan çıkarttığımız çanakları labne ve balla yaptığımız, krema ile dolduralım.
Çankaların üzerini meyve ya da kuruyemişlerle süsleyip servis yapalım. Deneyen tüm arkadaşlarıma afiyet olsun.
 
Geri
Üst