Krema Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram tereyağı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kreması
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı
Krema Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremasını hazırlıyoruz.Süt, şeker ve nişastayı kıvam alana kadar karıştırın.
Altını kapatıp hindistan cevizini ekleyin soğumaya bırakın.
Hamur materyallerini yoğurup 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük beze alıp içini açın kremadan koyup kapatın.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Üzerine pudra şekeri serpiştirin servise hazır. Afiyet olsun
150 gram tereyağı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kreması
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı
Krema Dolgulu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle kremasını hazırlıyoruz.Süt, şeker ve nişastayı kıvam alana kadar karıştırın.
Altını kapatıp hindistan cevizini ekleyin soğumaya bırakın.
Hamur materyallerini yoğurup 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük beze alıp içini açın kremadan koyup kapatın.
Evvelden ısıtılmış 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
Üzerine pudra şekeri serpiştirin servise hazır. Afiyet olsun