AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krem Şantili Revani Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Krem Şantili Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;
2 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı şeker (bardak ölçüsü 200 ml)
1 su bardağı yoğurt
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağına yakın un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin;
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
8-10 damla limon suyu
Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Krem Şantili Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimiz için tencereye şeker ve suyu koyup iyice karıştıralım .
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 15 dakika kaynatalım, inmeye yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakalım.
Kek çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım kabardığında, sıvı yağ, yoğurt ve irmiği koyup karıştıralım.
Un, vanilin ve kabartma tozunu ilave edip tekrar karıştıralım, rendenin ince yerinden rendelediğimiz portakal kabuğunu da ilave edip yağladığımız kek kalıbına boşaltıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz pişerken krem şantiye, 1 su bardağı soğuk sütü ilave edip çırparak hazırlayıp buzdolabına kaldıralım.
Kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şerbetini tamamen çekip soğuduğunda üzerine krem şantiyi yayıp dolaba kaldıralım .
1-2 saat sonra dilimleyip istediğimiz gibi süsleyerek servis yapalım. (bir gün beklerse daha güzel oluyor). Afiyet olsun.
Not: Şerbetli tatlılarda yumurta kokusu olmaması için şerbeti ocaktan alırken çay kaşığının ucuyla vanilin ilave edin. Kekinizin şerbetini güzel çekmesi için kürdanla 8-10 yerinden delin.

Krem Şantili Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst