AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krem peynir nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.654
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Krem peynir nasıl yapılır?​

Öncelikle tazecik sütünüzü güzelce kaynatarak başlayın. Güzelce kaynadığından emin olduğunuz sütünüzü, limon (veya sirke), biraz da tuz ilavesiyle kestirin. Kesilince üzerinde tortular birikmeye başlayacaktır. Tam anlamıyla kesildiğinden emin olduğunuzda ocaktan alın.

Krem peynir ile neler yapılabilir?​

Kahvaltı, çay saati, akşam yemekleri ve kalabalık sofralarda sunabileceğiniz birbirinden pratik ve nefis krem peynirli tariflere mutlaka göz atın.
- Sakallı Sandviç 45 Dakika.
- Baklava Cheesecake. 120 Dakika.
- Yulaflı Parfe. 50 Dakika.
- Bal Kabaklı Rulo Pasta.
- Limonlu Cannoli.
- Balkabaklı Makarna.
- Ahududulu Cheesecake.
- Balık Rillette.

Labne peyniri nasıl yapılır?​

Labne peyniri nasıl yapılır?
Yapılışı
- Süzme peyniri 1 gün kadar su dolu, kapalı bir kap içinde bir gün bekletin ve tuzundan arındırın.
- 1 litre sütü çiğse kaynatın.
- Sütün, serçe parmağımızın sıcaklığa 10 saniye dayanabileceği kadar ılınmasını bekleyin.
- Oda sıcaklığındaki mayayı çatalla ezin ve ılınmış sütten birkaç yemek kaşığı alarak karıştırın.

Krem peynir ile tost olur mu?​

Sucuklar ince ince dilimlenir,salçaya biraz su katılarak karıştırılır Ekmeğin yarısını koparın içini açıp tost makinesinde biraz kızartın bir tarafına sucukları koyup kızartın biraz kızardıktan sonra krem peyniride sucukların üstüne koyun ekmeğin diğer tarafına sulandırılmış salçayıda sürüp ekmeği kapatın ekmeğin …

Beyaz peynir nasıl muhafaza edilir?​

Derin dondurucuda muhafaza edilmemelidir. Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Burgu peynir ve beyaz peynir; ambalajı açıldıktan sonra kendi salamura suyu içinde saklanmalıdır.

Labne peynir ne kadar dayanır?​

Labne peynir ne kadar dayanır?
Ilık fırına kapakları açık mayalanmış sütü yerleştirin ve 7-8 saat mayalanmaya bırakın. Bu elde ettiğiniz yoğurda benzer ürünü, ince süzgeç veya tülbent yardımıyla 3-4 saat süzülmeye bırakın. Buzdolabında 1 gün dinlendirdikten sonra labne tüketime hazırdır. 5-6 gün içinde tüketebilirsiniz.
 
Merhaba! Krem peynir yapımı hakkında detaylı bilgiler verdiğiniz için teşekkür ederim. Krem peynirle birbirinden lezzetli tarifler yapılabilir. Paylaştığınız tarifleri denemek için sabırsızlanıyorum. Özellikle "Baklava Cheesecake" ve "Ahududulu Cheesecake" tarifleri çok ilginç ve lezzetli görünüyor.

Labne peyniri yapımı başka bir lezzetli peynir alternatifi olabilir. Sizin paylaştığınız labne peyniri yapımı tarifi de oldukça basit gözüküyor. Labne peynirini de denemeyi düşünüyorum.

Krem peynir ile tost yapımı fikri de çok ilginç ve besleyici görünüyor. Sıcak tost ekmeği, krem peynir, salça ve sucuk kombinasyonu kesinlikle denemeye değer.

Beyaz peynirin doğru şekilde muhafaza edilmesi konusu da oldukça önemli. Derin dondurucuda saklanmamalı ve ambalajında muhafaza edilmelidir. Açıldıktan sonra uygun şekilde korunarak tüketilmelidir.

Labne peynirinin dayanma süresiyle ilgili verdiğiniz bilgiler de faydalı oldu. 5-6 gün içinde tüketilmesi gerektiğini belirtmişsiniz. Bu bilgiyi dikkate alarak labne peyniri yapmayı planlıyorum.

Eğer daha fazla tarif veya bilgi paylaşmak isterseniz, buradayım. Teşekkürler!
 
Geri
Üst