- Konu Yazar
- #1
Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler
500 ml süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
4 büyük yumurta
200 ml krema
1 paket vanilya
Karameli için;
1 su bardağı toz şeker
Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü ve kremayı bir tencereye boşaltıp, ısıtalım. Kaynatmadan, üzerinden buharlar çıkmaya başlayınca ocağı kapatalım.
1 su bardağı toz şekeri karamelize olması için ocağa koyalım kısık ateşte hiç birşey eklemeden ve karıştırmadan şekerin karamelize olmasını bekliyoruz.
Bir taraftanda yumurta 1/2 su bardağı şeker ve vanilyayı ileri geri nazik hareketlerle karıştıralım buranın püf noktası mümkün olduğu kadar baloncuk çıkarmayalımki tatlımızın içinde hava kabarcığı olmasın.
Sonra ısıttığımız süt krema karışımını yumurtaları pişirmeden yavaş yavaş karıştırarak yumurtalı şekerli karışıma ekleyelim. Karamelize olan şekerimizi soğumadan ocaktan alır almaz donmadan ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım.
Üzerine hazırladığımız karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek kaseleri çok doldurmadan paylaştıralım. Kaseleri bir tepsiye yerleştirelim.
Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsinin içine kaynar su boşaltıp, 150 derecede önceden ısıttığımız fırında 35 dk pişirelim. Kasenin kenarına vurduğumuzda ortası hafif sallanıyorsa tatlımız pişmiş demektir.
Ilıklaşınca buz dolabında en az 2 saat dinlendirince tatlımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Krem Karamel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 ml süt
1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
4 büyük yumurta
200 ml krema
1 paket vanilya
Karameli için;
1 su bardağı toz şeker
Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sütü ve kremayı bir tencereye boşaltıp, ısıtalım. Kaynatmadan, üzerinden buharlar çıkmaya başlayınca ocağı kapatalım.
1 su bardağı toz şekeri karamelize olması için ocağa koyalım kısık ateşte hiç birşey eklemeden ve karıştırmadan şekerin karamelize olmasını bekliyoruz.
Bir taraftanda yumurta 1/2 su bardağı şeker ve vanilyayı ileri geri nazik hareketlerle karıştıralım buranın püf noktası mümkün olduğu kadar baloncuk çıkarmayalımki tatlımızın içinde hava kabarcığı olmasın.
Sonra ısıttığımız süt krema karışımını yumurtaları pişirmeden yavaş yavaş karıştırarak yumurtalı şekerli karışıma ekleyelim. Karamelize olan şekerimizi soğumadan ocaktan alır almaz donmadan ısıya dayanıklı kaselere paylaştıralım.
Üzerine hazırladığımız karışımı bir süzgeç yardımıyla süzerek kaseleri çok doldurmadan paylaştıralım. Kaseleri bir tepsiye yerleştirelim.
Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsinin içine kaynar su boşaltıp, 150 derecede önceden ısıttığımız fırında 35 dk pişirelim. Kasenin kenarına vurduğumuzda ortası hafif sallanıyorsa tatlımız pişmiş demektir.
Ilıklaşınca buz dolabında en az 2 saat dinlendirince tatlımız servise hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Krem Karamel Tarifi Fotoğraflı Yapılışı