Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
️40 gram tereyağı
️Yarım çay bardağı sıvı yağ (60ml)
️1 su bardağı irmik (á 220ml)
️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (160ml )
️1 bardak süt (á 220ml)
️1 avuç dövülmüş ceviz
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Bir bardak irmik ekleyin ve yaklaşık 5 dakika karıştırın.
Şimdi cevizleri ekleyin. İrmik kavrulana kadar karıştırın.
Kavrulduktan sonra, ocak ayarını biraz daha düşürün ve bir bardak sütü yavaşça karışıma dökün.
İrmik sütü emdikten sonra 3/4 su bardağı şeker ilave edebilirsiniz. Ocak düzeyi düşük kalır.
İrmiğimiz şekeri de emdikten sonra ılık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
️40 gram tereyağı
️Yarım çay bardağı sıvı yağ (60ml)
️1 su bardağı irmik (á 220ml)
️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (160ml )
️1 bardak süt (á 220ml)
️1 avuç dövülmüş ceviz
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin. Bir bardak irmik ekleyin ve yaklaşık 5 dakika karıştırın.
Şimdi cevizleri ekleyin. İrmik kavrulana kadar karıştırın.
Kavrulduktan sonra, ocak ayarını biraz daha düşürün ve bir bardak sütü yavaşça karışıma dökün.
İrmik sütü emdikten sonra 3/4 su bardağı şeker ilave edebilirsiniz. Ocak düzeyi düşük kalır.
İrmiğimiz şekeri de emdikten sonra ılık yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Krem Üzere İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı