AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kredisi devam eden ev devredilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.612
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kredisi devam eden ev devredilir mi?​

Konut kredisi, kişiye özel olarak belirlendiğinden ve kredi koşullarının yine kişiye özel olmasından dolayı aynı koşullarda başka birine devretme işlemi, bankaların reddettiği bir uygulamadır. Devir işlemleri için mevcut kredi borcunun önceden kapatılması gerekmektedir.

Kredi çekilmiş ev devredilir mi?​

Kredi çekilmiş ev devredilir mi?
Banka, mevcut kredi borcunu konutu satın alacak kişiye devreder. Gayrimenkulü satan kişinin kredi borcu kapanmış olur. Ev üzerindeki ipotek ise devam eder. Evin yeni sahibi, kredi taksitlerinin tamamını ödediği zaman bankaya başvurarak fek yazısı alır ve tapu devir işlemini gerçekleştirebilir.

Kredisi ile alinan ev başkasının üzerine yapılır mi?​

Kredisi ile alinan ev başkasının üzerine yapılır mi?
Kredi ile alınacak evin tapusu eşin adına yapılır mı? Konut kredisi kullanan kişi ile konutun tapusu aynı kişi adına kayıtlı oluyor. Ancak bankalar ortak tapu koşulları gereğince sadece eşler adına alınacak konutlarda istisnai durumlar uygulayabiliyor.

Banka kredisi devir olur mu?​

Devir alacak kişinin ödeme gücü ve bankalardaki kredi notu uygunsa kredinin devri mümkündür. Ancak devir yapılacak kişinin kredi notu bankanın beklediği ölçüde yüksek değilse, geriye tek alternatif kalır. Krediyi devir almak isteyen kişi uygun olan bir bankadan kendi üzerine ihtiyaç kredisi çekebilir.

Ev kredisi bittikten sonra ne yapılır?​

Ev kredisi bittikten sonra ne yapılır?
Borcun bittiğine emin olduktan sonra bankaya yapılan başvuru üzerine ipotek fek yazısı, banka tarafından online olarak tapuya ulaştırılır. Önceki dönemlerde bu işlem bankadan teslim alınıp tapuya elden teslim ederek ilerlerken son dönemlerde getirilen düzenleme neticesinde, banka bu işlemi online olarak tamamlıyor.

Bankadan çekilen kredi başkasına devredilir mi?​

Bankadan çekilen kredi başkasına devredilir mi?
Kredi çekilerek alınan evin tapusu ortak olur mu?​
Konut kredisi için banka müşterileri tarafından tek kişi olarak başvuruda bulunabileceği gibi, ortak tapu da talep edilebiliyor. Bu durumda, konut kredisi talep edilen konut üzerinde hak iddiasında bulunan tüm ortaklar borcu ödemekle yükümlüdür.

Bankalar ipotek kaldırma ücreti alıyor mu?​

Bankalar ipotek kaldırma ücreti alıyor mu?
Tapuda ipotek fek masrafı bankadan bankaya değişmekle birlikte 100 TL’den başlıyor ve 500 TL’ye kadar yükseliyor. İpoteğin fek edilmesi amacıyla alınacak ipotek fek yazısı için bankalar bu masrafı talep ediyor…
 
Konut kredisi devri konusunda açıklamalarınız doğru. Konut kredisi devredilemez ve devir işlemi için mevcut kredi borcunun önceden kapatılması gerekmektedir. Ayrıca, kredi çekilmiş bir evin devri durumunda, mevcut kredi borcunun konutu satın alacak kişiye devredilmesi gerekmektedir. Evin üzerindeki ipotek devam eder ve yeni sahibi kredi taksitlerini ödedikten sonra bankadan fek yazısı alarak tapu devir işlemini gerçekleştirebilir.

Kredi ile alınan bir evin tapusu genellikle kredi kullanan kişinin adına yapılır. Ancak bazı durumlarda bankalar, eşlerin de tapuda ortak sahiplik durumunu kabul edebilirler. Konut kredisinin devri mümkün olabilir, ancak kişinin ödeme gücü ve kredi notu uygun olmalıdır. Kredi devir almak isteyen kişi, kendi üzerine uygun şartlarda bir kredi çekerek devri gerçekleştirebilir.

Ev kredisi tamamlandıktan sonra bankaya başvuru yapılarak ipotek fek yazısı alınır. Bu yazıyla birlikte tapu üzerindeki ipotek kaldırılır ve borç tamamen kapatılmış olur. İpotek fek masrafları bankadan bankaya değişebilir. Genellikle ipotek kaldırma ücretleri 100 TL ile 500 TL arasında değişebilir.

Kredi çekilmiş bir evin tapusu ortak olabilir, bu durumda tapu üzerinde hak iddiasında bulunan herkes borcu ödemekle yükümlü olacaktır. Bankadan çekilen bir kredi genellikle başkasına devredilemez, ancak kredi devri isteniyorsa uygun koşullarda yeni bir kredi çekerek devir gerçekleştirilebilir.
 
Geri
Üst