AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kredili satislar ne demek?

Editör

Yeni Üye

Kredili satışlar ne demek?​

Peşin olmayan ve kredi açma esasına dayanan vadeli satış. Belirlenen vade sonunda mal bedelinin ödenmesi biçiminde yapılan satış.

Tüketici kredisi türleri nelerdir?​

Tüketici kredisi türleri nelerdir?
Kendi içinde tüketici kredisinin iki çeşidi vardır: serbest (nakdi) tüketici kredisi, bağlı tüketici kredisi. Serbest (nakdi) tüketici kredisi, kredi veren tarafından, tüketiciye, istediği mal veya hizmeti, istediği satıcıdan alması için doğrudan ve nakit olarak verilen kredidir.

Yıllık Kredili satışlar nedir?​

Yıllık Kredili satışlar nedir?
Mal veya hizmet satışlarında satış tutarının tahsilinin satış tarihinden daha sonraki bir tarihe ertelenmesi durumu kredili satış olarak tanımlanmaktadır. Kredili satış sonucu doğan alacak, senetli veya senetsiz olabilmektedir.

Kredili satışların kaydedildiği hesabın adı nedir?​

Genellikle uygulamada kredi kartı komisyonlarının izlendiği hesabın 780 Finansman giderleri hesabı olduğunun görürüz.

Kaç tane kredi türü vardır?​

Kaç tane kredi türü vardır?
Banka kredileri bireysel krediler, kurumsal krediler ve ticari krediler olmak üzere üçe ayrılır. Şirketlerin ya da kurumların dışında bireylerin tek başına alabilecekleri bireysel kredi türleri ise ana olarak bireysel, konut ve taşıt kredisi olmak üzere 3 tipte toplanır.

Kredili satışlar hangi hesapta takip edilir?​

Kredili satışlar hangi hesapta takip edilir?
Kredi Kartlarıyla Yapılan Satışların Muhasebeleştirilmesi. Kredi kartlarıyla yapılan satışlarda satışın yapılıp söz konusu paranın banka hesabına geçene kadar yer alan sürede satışa ilişkin tutar duruma göre ya 127 DİĞER TİCARİ ALACAKLARyada108 DİĞER HAZIR DEĞERLER hesabında izlenir.
309 hesap ne için kullanılır?​
Bu hesap, işletmenin faaliyet konusunu oluşturan mal ve hizmet satışlarından kaynaklanan senetsiz alacaklarının izlenmesi için kullanılır. İşleyişi : Senetsiz alacağın doğması ile bu hesaba borç, tahsil edilmesi halinde (ödemeler, aktarmalar ve hesaben mahsuplar dahil) alacak kaydedilir.

Kredi türleri kaça ayrılır?​

Kredi türleri kaça ayrılır?
Kredi Türleri Üç Gruba Ayrılabilir: Banka kredileri bireysel krediler, kurumsal krediler ve ticari krediler olmak üzere üçe ayrılır. Bireysel yani kişisel olarak adlandırılan kredi türleri ise üç gruba ayrılabilir. İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi olarak 3 tip kredi kullanılabilir.

Kredi kaça ayrılır?​

Kredi kaça ayrılır?
olmak üzere üçe ayrılır. 4- Kullanım Amaçları açısından Krediler; “işletme kredileri”, “üretim kredileri”, “yatırım kredileri”, “tüketim kredileri” olarak sınıflandırılmaktadır. 153 Page 12 5- Kredi kullandırma Yetkileri Açısından Krediler; “şube yetkisinde krediler” ve “otorize krediler” olarak ikiye ayrılır.

Kredi nedir çeşitleri nelerdir?​

Vade sürelerine göre değişen krediler: Kısa vadeli krediler bir yılın altından ödeme planı yapılan kredilere olmaktadır. Orta vadeli krediler ise 1 ila 10 yıl arasında ki ödeme planı olan kredileri nitelendirmektedir. Uzun vadeli krediler ise 10 yıl ve üzerinde ödeme planı olan krediler için kullanılmaktadır.

Donatım kredileri nedir?​

Donatım kredileri nedir?
Donatım Kredisi (Teçhizat) İşletmelere ait bina ve tesisin genişletilmesi, yenilenmesi, modernizasyonu, makine teçhizatın sağlanması amacıyla talep edilen kredilerdir genellikle orta vadeli kredilerdir.

Kredi kartı slipleri hangi hesapta takip edilir?​

Kredi kartı slipleri hangi hesapta takip edilir?
Kredi kartı slip bedelinin tahsil edilmesi. Kredi kartı slip bedellerinin bankadan peşin tahsil edilmesi durumunda, bu slipler hazır değer niteliğinde olmaktadır. Bu nedenle satış işlemi gerçekleştirildiğinde slip bedelleri 108 Hazır Değerler hesabında takip edilmelidir.

Kredili satışlar, mal veya hizmet satışlarında ödemenin satış tarihinden sonraki bir tarihe ertelendiği ve genellikle belirlenen vade sonunda gerçekleşen satışlardır. Bu tür satışlarda mal veya hizmet bedeli, belirlenen vade sonunda ödenir. Kredili satışlar genellikle tüketicilere veya müşterilere vadeli ödeme imkanı sunmak amacıyla kullanılır.

Tüketici kredileri çeşitleri ise iki ana grupta incelenebilir: Serbest (nakdi) tüketici kredisi ve bağlı tüketici kredisi. Serbest tüketici kredisi, tüketicinin istediği mal veya hizmeti istediği satıcıdan nakit olarak alabilmesini sağlayan bir kredidir.

Banka kredileri genellikle bireysel krediler, kurumsal krediler ve ticari krediler olmak üzere üç ana grupta toplanır. Bireysel krediler ise ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi gibi farklı türlerde olabilir. Ayrıca krediler, kullanım amaçlarına göre işletme kredileri, üretim kredileri, yatırım kredileri ve tüketim kredileri gibi alt kategorilere ayrılabilir.

Kredi türleri vade sürelerine göre de değişebilir. Kısa vadeli krediler genellikle bir yılın altında ödeme planı sunarken, orta vadeli krediler 1 ila 10 yıl arasında, uzun vadeli krediler ise 10 yıl ve üzerinde ödeme planı sunabilir. Donatım kredileri ise işletmelerin bina, tesisi genişletmesi, makine teçhizat sağlaması gibi ihtiyaçları için kullanılan kredilerdir.

Kredi kartı slip bedelleri genellikle 108 Hazır Değerler hesabında takip edilmektedir. Bu hesap, kredi kartı slip bedellerinin bankadan tahsil edilmesi durumunda kullanılır ve satış işlemi gerçekleştirildiğinde bu bedeller bu hesapta izlenir.

Geri