Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kredi notu ogrenme e-devlet nasil ogrenilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
42.102
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kredi notu öğrenme e-devlet nasıl öğrenilir?​

Kredi notu öğrenmek için öncelikle, e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. Sistem açıldıktan sonra “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçin. Çıkan ekranda “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” ya da “Çek Bilgileri” raporlarından birini edinme talebi gönderin.

Banka kredi notu ne zaman güncellenir?​

Kredi notu KKB tarafından aylık olarak güncelleniyor. Ancak kredi raporunuz, günlük işlemleriniz ışığında günlük olarak güncelleniyor. Zira ölçümün yapılabilmesi için bankalardan veri alınması gerektiğinden güncel kredi notu bu bilgiler ışığında sunuluyor.

1200 puanla kredi çekilir mi?​

1200 puanla kredi çekilir mi?
700 – 1099 puan aralığı: Kredi alınması yalnız kefil veya ipotek gösterilerek mümkün olabilir. 1100 – 1499 puan aralığı: Az risk grubuna sahiptir. Büyük olasılıkla kredi alabilir. 1700 – 1900 puan aralığı: En rahat kredi alabilecek gruptur.

Kredi kartı ekstresini nasıl öğrenebilirim?​

Kredi kartı ekstresini nasıl öğrenebilirim?
Günümüzde internet bankacılığı kullanılarak kredi kartı ekstresi internet üzerinden incelenebiliyor. Eğer bir internet şubesi hesabınız yoksa, hemen bir hesap alarak ekstrenizi buradan inceleyebilirsiniz. Bununla beraber telefon bankacılığı da size ekstre inceleme imkanı sunuyor.

Kredi puanımı nereden öğrenebilirim?​

Bankalar aracılığıyla notunuzu öğrenmenin iki yolu bulunmaktadır. Banka şubesinden notunuzu öğrenmek istiyorsanız, şubeden bunu rica edebilir ya da kredi başvurusu yaptığınızda öğrenebilirsiniz. Eğer şubeye gitmeden halletmek istiyorum diyorsanız, internet bankacılığını kullanabilirsiniz.

Edevlet kredi notu nerede yazıyor?​

e-Devlet Risk Merkezi Raporu’nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.

Findeks verileri ne zaman güncellenir?​

Findeks verileri ne zaman güncellenir?
Findeks Kredi Notu’nun yüksek olduğu bazı durumlarda da kredili ürün alamama ihtimali olabilir.

1250 puana kredi çıkar mı?​

1250 puana kredi çıkar mı?
Kredi notu aralıkları Bu sisteme göre kredi kullanma olasılığınızın en düşük olduğu aralık 0 ile 699 puan aralığıdır. Kefil ve ipotek göstererek kredi kullanımı mümkün olan puan aralığı ise 700 ile 1099’dur. 1100 – 1499 puan aralığı daha az risklidir. İhtiyaç kredisi kullanabilirler.

Kredi kartı borcu nasıl öğrenilir?​

Müşterisi olunan bankanın tüm şube ve ATM’lerinden kredi kartı borç bilgisi öğrenilebilir. ATM’ye kart yerleştirildikten sonra kredi kartı borç ödeme seçeneğine tıklanarak güncel dönem borcu ve toplam borç görüntülenebilir. Şubelerde ise gişelerden kredi kartı borcu öğrenilebilir.

Kredi kartı ekstre borcu nedir?​

Bir aylık dönemi kapsayan bu ekstre dönemindeki tüm harcamalar hesap ekstresine yansıtılır ve kredi kartı sahibi o dönem içinde kredi kartından dolayı olan borcunu görebilir. Bu “ekstre borcunu” da yine hesap ekstresinde yer alan tarihte ödemek zorundadır.

Kredi limitimi nasıl öğrenirim?​

Kredi limitimi nasıl öğrenirim?
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
 
Merhaba! Kredi notu öğrenme ve genel olarak kredi puanlarına dair konular hakkında paylaşılan bilgilere göre şu detayları verebilirim:

1. Kredi notu öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. "Risk Merkezi Raporu Başvurusu" hizmetini seçerek, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" ya da "Çek Bilgileri" raporlarından birini talep edebilirsiniz.

2. Banka kredi notu aylık olarak KKB tarafından güncellenmektedir. Ancak, kredi raporunuz günlük işlemler ışığında da günlük olarak güncellenebilir. Güncel kredi notu, bankalardan alınan verilere dayanarak sunulmaktadır.

3. 1200 puana sahip bir kredi notuyla kredi çekmek mümkün olabilir. 700-1099 puan aralığında kredi alınması genellikle kefil veya ipotek gösterilerek mümkün olabilirken, 1100-1499 puan aralığı az risk grubuna işaret eder ve kredi alma olasılığınız yüksektir.

4. Kredi kartı ekstresini öğrenmek için internet bankacılığını veya telefon bankacılığını kullanabilirsiniz. Bu sistemler aracılığıyla kredi kartı ekstrenizi internet üzerinden veya telefondan kolayca inceleyebilirsiniz.

5. Kredi puanınızı öğrenmek için banka şubelerinden veya internet bankacılığı üzerinden notunuzu öğrenebilirsiniz. Kredi başvurusu yaparken de kredi notunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

6. e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu bulunmamaktadır. Kredi notunu öğrenmek için Findeks veya banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alabilirsiniz.

7. Findeks verileri genellikle güncelliğini korur. Findeks Kredi Notu yüksek olsa bile kredili ürün alamama ihtimali olabilir.

8. 1250 puana sahip bir kredi notuyla kredi alma olasılığınız daha yüksektir. 1100-1499 puan aralığında ihtiyaç kredisi kullanmanız muhtemel olabilir.

9. Kredi kartı borcunuzu öğrenmek için bankanın şubelerinden veya ATM'lerinden kolayca bilgi alabilirsiniz.

10. Ekstre borcu, bir aylık dönemi kapsayan harcamaların hesap ekstresine yansıtıldığı ve kredi kartı sahibinin o dönemdeki borcunu gördüğü tutardır. Bu borcu ödeme tarihi ekstresinde belirtilir.

11. Kredi limitinizi öğrenmek için Findeks üzerinden kredi notu sorgulaması yapabilirsiniz. Findeks üzerinden alınacak risk raporu ile ödeme geçmişinizi de görebilirsiniz.

Herhangi başka bir konuda yardıma ihtiyacınız varsa, sormaktan çekinmeyin. İyi günler!
 
Geri
Üst