AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kredi kesilince tekrar alinabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kredi kesilince tekrar alınabilir mi?​

22. Maddede KYK Öğrenim Kredisi alan öğrenci krediyi iptal ettirdikten sonra yeniden kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermek zorundadır. Bu metne göre dilekçe harici yeniden başvuru yapma imkanı bulunmamaktadır.

Okulu dondurdum kredim kesilir mi?​

Okulu dondurdum kredim kesilir mi?
Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.

Ders kaydı yapmayı unuttum kredi kesilir mi?​

Bir öğrencinin okulu bırakması sonucu KYK bursu kesilmektedir. Örneğin 2 dönem üst üste ders kaydı yaptırmayan öğrencinin 2. Dönem itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bursu kesilmektedir.

Evlilik durumunda KYK borcu silinir mi?​

Evlilik durumunda KYK borcu silinir mi?
⚠️”Üniversitede evlenince KYK kredi borcu siliniyor.” bilgisi doğru değildir.

Pasif öğrenci kredi kesilir mi?​

YÖKSİS’TE PASİF OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir.

Okul Dondurunca para ödenir mi?​

Okul Dondurunca para ödenir mi?
Bir akademik yıl için yapılan kayıt dondurma başvurularında, iki dönem için yapılması gereken öğrenim ücreti ödemesi, ilk kayıt dondurulan dönemde yapılır. Öğrencilerin kayıt dondurarak geçirdikleri süreler için ödemiş oldukları öğrenim ücreti, sonraki öğrenim ücretlerine mahsup edilmez.

KYK borcundan nasıl kurtulurum?​

KYK öğrenim kredisi borcu olan kişi ikamet ettiği ilçedeki vergi dairesine TC kimlik kartı ve mezuniyet belgesi ile birlikte gider. Vergi dairesinde çalışanlara evrakları gösterip, öğrenim kredisi borcu yapılandırma yolu ile faiz borçlarını sildirmek istediğini belirtir. Borcu kaç taksitte ödemek istediğini aktarır.

Öğrenim kredisi hangi durumlarda geri ödenmez?​

Öğrenim kredisi hangi durumlarda geri ödenmez?
Öğrenim ve/veya katkı kredisinden borcu bulunanlardan; tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan “hayatını çalışarak kazanamaz” ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat edenlerin borçları silinmektedir.

KYK dan daha önce kredisi alan tekrar alabilir mi?​

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.

KYK Öğrenim Kredisi alan öğrencilerin kredi kesildikten sonra tekrar kredi alabilmek için Genel Müdürlüğe posta yoluyla dilekçe göndermeleri gerekmektedir. Başvuruların dilekçe dışında yapılamayacağı belirtilmektedir. Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrencilerin tekrar kredi alamayacakları vurgulanmaktadır.

Öğrencilerin okulu dondurması durumunda KYK bursu kesilecektir. Kayıt dondurma süresince burs ödemeleri durdurulacaktır. Benzer şekilde, ders kaydını zamanında yapmayan öğrencilerin de KYK bursu kesilecektir.

Evlilik durumunda KYK borcu silinmeyecektir. Üniversitede evlenmek, KYK kredi borcunun silinmesi için yeterli bir sebep değildir. Borç silme işlemleri için farklı prosedürler ve şartlar gerekmektedir.

YÖKSİS'te pasif olarak görünen öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi Ekim ayı itibarıyla kesilecektir. Yani pasif duruma düşen öğrencilerin maddi destekleri kesilecektir.

Okul dondurma durumunda öğrencinin yaptığı ödemeler öğrenim ücreti olarak kabul edilecek olup, sonraki dönemlerdeki öğrenim ücretlerinden düşülmeyecektir.

KYK öğrenim kredisi borcundan kurtulmak isteyen kişiler, ikamet ettikleri ilçedeki vergi dairesine TC kimlik kartı ve mezuniyet belgesi ile başvuruda bulunabilirler. Borcu yapılandırma yolu ile faiz borçlarını sildirme imkanına sahiptirler.

Öğrenim kredisi, tam teşekküllü bir hastanenin sağlık kurulundan "hayatını çalışarak kazanamaz" ibaresi bulunan bir sağlık raporu alanlar ile kredi alırken veya aldıktan sonra vefat eden öğrencilerin borçlarının silindiği durumlarda geri ödenmeyecektir.

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrencilere tekrar burs ödemesi yapılamazken, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenmesi mümkündür.

Geri