AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kredi kartına taksitlle hac ve umreye gitmek doğru mu?

SoruCevap

Yeni Üye
Kredi kartı ile taksitli olarak hacca gitmek caiz mi?
12 taksitle hac ve umreye gidilirmi ?
Soru
Kredi cekip hacca gitmenin caiz olmadığını okudum Peki kredi kartına taksit yaptırıp gidilebilir mi Ayrıca bu 2 si arasında ne fark var Kredi kartıyla taksit yaprırmakta aynı değil mi 12 ay taksitle gittim Arada oduyemedığim aylar oldu Şimdi yine bu kredi cekmege benziyecek mi Kısacası yanlış bişey yapmak istemiyorum KREDİ KARTINA

Cevap
Değerli kardeşimiz;

Faizli kredi cekmek caiz değildir Bu bakımdan boyle bir para ile hacca gitmek doğru değildir Kredi kartı ile taksitlendirerek hacca gitmek ise caizdir Cunku bunda her hangi bir faizli muamele uygulanmamaktadır

Kredi kartı tek ceşit değildir Faizli olanı var, faizsiz olanı vardır Gununde odeneni var, geciktirileni var Şayet kartla satın aldığınız malın parasını (sozleştiğiniz) gunu gecirmeden oderseniz, faize duşmeden odemiş olursunuz Boylece kredi kartınızdan gelen bir mahzur soz konusu olmaz

Kartın borcunu gununde odemez de geciktirirseniz, elbette borcunuzu faizli odemek zorunda kalırsınız Boylece kartınızın mahzuru soz konusu hale gelmiş olur,
Butun mesele, karta tanınan faizsiz odeme muddetinin gecirilmemesinde, gec kalıp ta faiz odemek zorunda kalınmamasındadır Faiz odemeden kullanıyorsanız, mahzuru yok Faiz odeyerek kullanırsanız mahzuru cok

Ahmed Şahin

Geri