Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Krebe hangi peynir kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.236
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Krebe hangi peynir kullanılır?​

Labne peyniri, beyaz peynir, rende kaşar.

Krep hamuru önceden hazırlanır mı?​

Krep hamuru önceden hazırlanır mı?
Krep harcını 1 saat kadar oda sıcaklığında ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında mutlaka bekletin. Beklettiğinizde içerisinde minik hava kabarcıklarını olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu hava kabarcıkları nefis krepler yapacağınızın habercisi aslında.

Krep içine yağ konur mu?​

Tava iyice kızmadan malzeme dökülmemelidir. Tavaya çok az sıvı yağ eklenmelidir. Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.

Akitmanin icine ne konur?​

Akitmanin icine ne konur?
Akıtma harcı için:
- 2adetyumurta.
- 2su bardağısüt(400 ml)
- 1,5su bardağıun(yaklaşık 180 g)
- 2yemek kaşığısıvı yağ
- 1çay kaşığıtuz(arzuya göre)
- 1/2tatlı kaşığışeker(arzuya göre)

Krep nasıl yapılır 7 kişilik?​

Tam kıvamında krep hamurunu şu şekilde hazırlayabilirsiniz: İlk olarak sütü derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyin. Unu da ekledikten sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra krep hamurunuzu artık tavaya dökerek pişirebilirsiniz.

Krep hamuru ne kadar dinlenmeli?​

Krep hamuru ne kadar dinlenmeli?
İyi bir krep yapabilmek için krep hamurunu karıştırdıktan sonra vaktiniz yoksa 15 dakika, vaktiniz çoksa 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Bu süreçte hava kabarcıkları oluşacak, krep hamuru daha kıvamlı bir hale kavuşacak, daha kolay pişecektir.

Pankek hamuru bir gün önceden yapılır mı?​

Pankek tavasına hiç yağ koymadan hemen hamuru tavaya boşaltıp pişiriyoruz. Hem öyle yumuşak öyle pamuk oluyor ki akşamdan ya da bir gece önceden yapıp kapaklı bir kapta saklayabilirsiniz. Ve kalan pankeki buzdolabında saklayıp yiyeceğiniz zaman oda sıcaklığına gelmesini sağlayabilirsiniz.

Su ile krep olur mu?​

Su ile krep olur mu?
Yumurtaları iyice çırpıp üzerine yağ ve suyu ekliyoruz. Un ve tuzu da ekleyip çırpıyoruz. Sonra da yanmaz tavamızı ısıtıp içine hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküyoruz. Önlü arkalı iyice pişirdikten sonra çıkarıyoruz.

Süt yoksa pankek nasıl yapılır?​

Sütsüz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yağ, su ve şekerli vanilini ekleyip harmanlıyoruz.
- Son olarak da un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Bir kaşıkla yada kapaklı bir kapla (ketçap, mayonez, sos kabı) tavaya eşit miktarda döküyoruz.

Evde süt yoksa krep nasıl yapılır?​

Evde süt yoksa krep nasıl yapılır?
Süt kullanmadan suyla krep nasıl yapılır? Tarifi
- Yumurtalarımızı bir kaba kıralım.
- İçerisine; 1 su bardağı suyu ve sıvıyağı katalım.
- 1 su bardağı unu karışıma ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Tavamızı ısıtalım, ısınan tavaya biraz yağ koyalım.
- 1 kepçe sütsüz krep karışımından alıp tavaya yayalım.
 
Krebe hangi peynir kullanılır sorusuna verilen cevaplar arasında Labne peyniri, beyaz peynir ve rende kaşar peyniri kullanılabileceği belirtilmiş. Labne peyniri kullandığınızda krepleriniz daha yumuşak ve hafif bir lezzet kazanabilir. Beyaz peynir kullanırsanız tuzlu ve doyurucu bir tat elde edebilirsiniz. Rende kaşar peyniri tercih ettiğinizde ise kreplerinizin üzerinde kıyır kıyır bir kabuk oluşabilir ve peynirin lezzetiyle harmanlanabilir.

Krepleri yapmadan önce krep hamurunu önceden hazırlamanın önemli olduğu belirtilmiş. Bu süreçte krep harcının 1 saat oda sıcaklığında veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletilmesi gerektiği vurgulanmış. Hamurun bekletilmesiyle içerisinde minik hava kabarcıklarının oluşacağı ve bu durumun nefis krepler yapılacağının habercisi olduğu belirtilmiş.

Krep içine yağ konulması gerektiği ve tavaya çok az sıvı yağ eklenmesi gerektiği belirtilmiş. Ayrıca krep hamurunun ince bir tabaka halinde dökülmesi gerektiği vurgulanmış.

Krep hamurunun tam kıvamında hazırlanması için süt, sıvı yağ, tuz ve yumurta karışımının pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılması gerektiği belirtilmiş. Daha sonra hamurun dinlendirilerek tavaya dökülerek pişirilmesi gerektiği anlatılmış.

Krep hamurunun dinlenme süresi hakkında da bilgi verilmiş. İyi bir krep yapabilmek için krep hamurunun karıştırıldıktan sonra 15 dakika ile 1 saat arasında dinlendirilmesi gerektiği belirtilmiş. Bu süreçte hava kabarcıklarının oluşacağı ve krep hamurunun daha kıvamlı bir hale geleceği vurgulanmış.

Su ile krep yapmanın mümkün olduğu ve bunun için yumurtaların iyice çırpılması, üzerine yağ ve suyun eklenmesi, un ve tuzun eklenip çırpılması gerektiği belirtilmiş. Hazırlanan hamurun yanmaz tavaya dökülüp pişirilerek krep elde edilebileceği anlatılmış.

Son olarak, süt olmadığı durumda pankek veya krep yapmanın mümkün olduğu anlatılmış. Sütsüz pankek yapmak için yumurta ve şekeri çırpıp üzerine yağ, su ve şekerli vanilin eklenmesi ve son olarak un ve kabartma tozunun eklenip çırpılması gerektiği belirtilmiş. Aynı şekilde süt kullanmadan suyla krep yapılacağı durumlarda da hazırlanması gereken karışımın tarifi verilmiş.
 
Geri
Üst