AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kravat tatlısı Nedir? Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Bu cok lezzetlı olan tatlıyı yufka acmayı beceren her hanım, tarif ettiğim şekilde yaparsa dillere destan bir tatlı olur
Bu kravat tatlısı Sıvas yoresıne ait dıye duydum ama Konya'da da cok guzel bir sunumla yapılmakta
Kravat Tatlısı Malzemelerı
1 cay bardağı yoğurt
3yumurta
1 buyuk su bardagı tereyağ
1 paket kabartma tozu
1su bardagı ılık su
Aldığı kadar un
Ve bolca cevız ici
(İc ne kadar bol ıse lezzet o kadar guzel olur)

Şerbeti icin:

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
şerbetı kaynatınız sogutunuz hazırda oda sıcaklıgında beklesın

Kravat Tatlısının Yapılışı:
tereyağ haric un yumurta su kabartma tozu ile duzgun guzelce yoğrulmuş bır hamur hazırlayınız 15 dakıka dinlendirip yufkanızı acmaya başlayınız Zar gıbı acılana dek yufkanızı acınız ve bolca eritilmiş tereyağı
ile yufkanızı guzelce yağlayınız
ALT :wwwupluploadsimage1364898258949v50220image1364898258949v50220ALT
Ortasına ceviz icini koyup yufkanın iki yan başlarını ortada buzerek kavuşturunuz Yani buzulmuş bır şekılde ortada şerıt oluşması gerekır vede 10 cmlık parcacıklar halinde kesiniz arasını yınede gozden gecırerek cevızı az gelen yerlere ılave ederek her ıkı ucu ortaya getırıp ve tekrar katlarsanız şekılde gorulduğu gıbı yada ''S'' şeklınde sıkmadan hamurun kat şeklını bozmadan arzu ettıgınız şekili vererek yağlanmış tepsıye doşeyınız
ALT :wwwupluploadsimage1364898265993v84728image1364898265993v84728ALT
Ama şekıl ozellıgı adından anlaşıldıgı uzere kravatın bogazda sıkıştırılmış şeklıne benzemesı gerekır duğumlenmiş halıne benzemesı gerekır ve tepsıyı 180 derece fırında kıpkırmızı kızarsın ve sogumaya bırakın cok az kızgın halı gıttıgınde
şırasını oda sıcaklıgında olan surubu dokunuz ben her yemekte 20 dakıka yıyecegımız kadarını fırında ısıtıp
sonra şırasını dokuyorum yıyecegım kadar boyle daha lezzetlı vede yagı erımış oluyor
Afıyet olsun

Geri