AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS yas siniri nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.028
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KPSS yaş sınırı nedir?​

KPSS A grubu için yasa gereğince belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve alt yaş sınırı olarak da 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir.

38 yaşında memur olunur mu?​

Devlet memurluğu alımlarında birçok devlet kurumu, 35 yaşını doldurmamış veya 40 yaşını doldurmamış şartı aramaktadır. Tabi bu sınır tüm devlet kurumları tarafından uygulanmamaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40. Maddesinde devlet memuru olmanın alt ve üst yaş sınırı belirlenmiştir.

Sosyal çalışmacı yaş sınırı var mı?​

Sosyal çalışmacı yaş sınırı var mı?
8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun “Yaş Hadleri” başlıklı maddesinin 1 inci fıkrasında “İştirakçilerin görevleri ile ilişiklerinin kesilmesini gerektiren yaş haddi 65 yaşını doldurdukları tarihtir. Bu görevlere, 65 yaşını dolduranların açıktan veya naklen atamaları yapılamaz.

35 yaşında zabıta olunur mu?​

35 yaşında zabıta olunur mu?
(1) Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanlardan, belediye zabıta memurluğuna geçmek isteyenler; 35 yaşını aşmamaları, bu Yönetmeliğin 13/A maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan şartları taşımaları, 13/E maddesinde öngörülen sınavda başarılı olmaları kaydıyla 657 sayılı Kanuna ve …

35 yaşında Hangi memur olunur mu?​

İşte devlet memurluğunda yaş sınırı; KPSS A grubu için ilgili yasalarca belirlenen yaş sınırı 18’ini doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış olmak (Uzman yardımcılığı, denetçi yardımcılığı, müfettiş vb. meslekler) KPSS B gurubu için ise ilgili yasalarca herhangi bir yaş sınırı konulmamıştır.

Lise mezunu devlet memuru olabilir mi?​

18 ila 35 yaş aralığında olmak. Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak. Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak. En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.

Tıbbı Sekreterlik alımları için yaş sınırı var mı?​

Tıbbı Sekreterlik alımları için yaş sınırı var mı?
Tıbbi sekreterlik alımı için yasa ile belirlenmiş hiçbir yaş sınırı bulunmamaktadır. Özel sektördeki kurumlar, kurum tercihi olarak genelde 35 yaş üzeri tıbbi sekreter alımı yapmazlar.

Sosyal Çalışmacı olarak kimler atanabilir?​

Sosyal Çalışmacı olarak kimler atanabilir?
Toplumsal ve kişisel problemleri araştırmayı ve çözmeyi seven, konuşmasını bilen, ikna yeteneği yüksek olan, empati yapabilen, insanların mutlu ve rahat olmasını isteyen liderlik yeteneğine sahip kişiler bu mesleği rahatlıkla yapabilir.

35 yaş sınırı kalktı mi?​

Adalet Bakanlığı’nın Memur Sınav-Atama ve Nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bazı personel için memurlukta 35 yaş sınırı kalktı.

30 yaşından sonra zabıta olunur mu?​

Zabıta olmak için lise ve dengi okullardan mezun olan herkes başvuru yapabilir. Bunun yanında, KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir. 30 yaşın üzerinde olanlar bu ilanlara başvuru yapamazlar.

Devlet memuru olma yaşı kaç?​

Devlet memuru olma yaşı kaç?
İlk defa KPSS’ye girip devlete atanmak isteyen vatandaşlar ise memurlukta yaş sınırını araştırıyor. İşte devlet memurluğunda yaş sınırı; KPSS A grubu için ilgili yasalarca belirlenen yaş sınırı 18’ini doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış olmak (Uzman yardımcılığı, denetçi yardımcılığı, müfettiş vb. meslekler)

Devlet memuru olma şartları nelerdir?​

Devlet memuru olma şartları nelerdir?
Kadrolu memur olma şartları şu şekilde sıralanabilir;
- T.C vatandaşı olmak.
- 18 ila 35 yaş aralığında olmak.
- Kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmak.
- Herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmak.
- En az lise, önlisans veya lisans mezuniyetine sahip olmak.
 
KPSS yaş sınırı konusunda detay vermek gerekirse, KPSS A grubu için yasalarda belirlenmiş olan yaş sınırı 35 yaşını doldurmamış olan ve en az 18 yaşını doldurmuş olanlar için geçerlidir. Diğer bir deyişle, KPSS A grubu sınavına girebilmek için adayların 35 yaşını aşmamış olmaları gerekmektedir.

Öte yandan, 38 yaşındayken devlet memuru olma konusunda belirli kurallar mevcuttur. Devlet memurluğu alımlarında genellikle 35 yaşını doldurmamış veya 40 yaşını doldurmamış olma şartı aranmaktadır. Ancak bu yaş sınırı tüm devlet kurumları için aynı olmayabilir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 40. maddesinde devlet memuru olma ile ilgili alt ve üst yaş sınırları belirtilmiştir.

Sosyal çalışmacılar için ise yaş sınırları farklıdır. Örneğin, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu'nun "Yaş Hadleri" başlıklı maddesine göre, iştirakçilerin görevlerini sürdürebilecekleri yaş sınırı 65 olarak belirlenmiştir.

Zabıta olma konusunda da yaş sınırları bulunmaktadır. Belediye hizmet birimlerinde memur kadrosunda çalışanların, zabıta memurluğuna geçebilmeleri için genellikle 35 yaşını aşmamaları şartı aranmaktadır.

Devlet memurluğunda genel olarak aranan yaş sınırları hakkında bilgi vermek gerekirse, KPSS A grubu için belirlenen yaş sınırı 18'ini doldurmuş ve 35 yaşını aşmamış olmakken, KPSS B grubu için herhangi bir yaş sınırlaması bulunmamaktadır.

Lise mezunlarının devlet memuru olabilmesi için genellikle 18 ila 35 yaş arasında olmaları, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olmaları, herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca en az lise, önlisans veya lisans mezunu olmaları da önemli bir kriterdir.

Tıbbi sekreterlik alımlarında ise genellikle yasal bir yaş sınırı bulunmamaktadır. Ancak özel sektördeki kurumlar genellikle 35 yaş üzeri kişileri tercih etmeyebilirler.

Son olarak, devlet memuru olma şartları arasında genel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, belirli yaş aralığında olma, kamu haklarından mahrum bırakılmamış olma, herhangi bir suç ile yargılanmamış veya hüküm giymemiş olma, en az lise, önlisans veya lisans mezunu olma gibi kriterler bulunmaktadır. Bu şartlar genellikle devlet memuru olmak isteyen herkes için geçerlidir.
 
Geri
Üst