AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

kpss tercih yaparken sıkıntı duyuyorum

SoruCevap

Yeni Üye
2019 kpss tercih sitesinde tercih yaparken sıkıntı duyuyorum bu konuda bana yardımcı olurmusunuz tercihler nasıl yapılmalı

Cevap: 2019 kpss tercih yaparken sıkıntı duyuyorum

Kamu Personel Secme Sınavı KPSS20192 Tercih Kılavuzunda, ortaoğretim, on lisans ve lisans duzeyleri ayrı olmak uzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri icin, 78 Temmuz 2019 ve 2223 Eylul 2019 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Secme Sınavlarından (2019KPSS Lisans ve 2019KPSS Ortaoğretim Onlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olması gerekiyor

Yerleştirme işlemlerinde ortaoğretim mezunları icin KPSSP94, onlisans mezunları icin KPSSP93 ve lisans mezunları icin KPSSP3 puanı kullanılacak

Adaylar tercihlerini 1928 Kasım 2019 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara gore, OSYM'nin '':aisosymgovtr'' internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak

Tercih suresinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtilen acıklamada, yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri onerildi

KPSS 2019 Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

KPSS 'ye giren adayların ortaoğretim, on lisans ve lisans duzeyinde tercih yapabileceği KPSS Tercih Kılavuzu 1928 Kasım 2019 tarihleri arasında OSYM 'nin internet adresinden yayımlanacak

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak

OSYM'den yapılan acıklamaya gore, Kamu Gorevlerine İlk Defa Atanacaklar İcin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yonetmelikhukumleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacakBu amacla hazırlanan Kamu Personel Secme Sınavı KPSS20192 Tercih Kılavuzunda, ortaoğretim, on lisans ve lisans duzeyleri ayrı olmak uzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor

Kılavuz 1928 Kasım 2019 tarihleri arasında OSYM'nin ''http:wwwosymgovtr'' internet adresinden yayımlanacak

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri icin, 78 Temmuz 2019 ve 2223 Eylul 2019 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Secme Sınavlarından (2019KPSS Lisans ve 2019KPSS Ortaoğretim Onlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olması gerekiyor

Yerleştirme işlemlerinde ortaoğretim mezunları icin KPSSP94, onlisans mezunları icin KPSSP93 ve lisans mezunları icin KPSSP3 puanı kullanılacak

Geri