AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS sinavina girince ne oluyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KPSS sınavına girince ne oluyor?​

KPSS genel olarak puan türleri üzerine ele alınır ve atama gerçekleştirilir. Böylece hem mesleki açıdan hem de eğitime bağlı olarak memur kadroları doldurulmuş olur. – Aynı şekilde KPSS P3 puanı ise eşit oranda genel yetenek ve genel kültür üzerinden hesaplanır. Bu puan türü lisans için gerçekleştirilir.

KPSS A kadro B Kadro nedir?​

KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS sınavı nasıl bir sınavdır?​

KPSS sınavı nasıl bir sınavdır?
KPSS, yoğun çalışma sistemi gerektiren bir sınavdır. Aynı zamanda ezber konuların yanı sıra mantıksal düşünce gerektiren bir sınavdır. Genel yetenek ve genel kültür olmak üzere ikiye ayrılan sınavda sayısal mantık ve sözel mantık soruları çok fazla zamanını alabilir.

KPSS ortaöğretim sınavına girince ne oluyor?​

KPSS ortaöğretim sınavına girince ne oluyor?
KPSS Ortaöğretim Sınavı, devlet memur alımı için düzenlenen ve lise mezunlarının girebildiği ÖSYM tarafından düzenlenen sınavdır. Lise mezunları ve üniversite öğrencileri belirli şartları taşımaları durumunda bu sınava girerek, memur alımı için yapılacak yerleştirmeler sonucu memur olarak devlet kadrolarına yerleşir.

KPSS A kadro nedir?​

A Grubu kadrolar kariyer kadroları olarak da bilinir. (Müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb. gibi) Bu kariyer kadrolarını seçebilmek için kurumların alım yapacakları unvan için belirledikleri KPSS puanını aldıktan sonra kurumların kendi açmış olduğu sınavlara ve mülakatlara (yazılı ve sözlü) …

KPSS A da hangi meslekler var?​

KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;
- Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
- Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
- Vergi Müfettiş Yardımcılığı
- PTT Müfettiş Yardımcılığı
- Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
- Stajyer Hazine Kontrolörü
- Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı

Lisans mezunu düz memur olabilir mi?​

Lisans mezunu düz memur olabilir mi?
Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

KPSS A lisans ile ne olunur?​

KPSS A lisans ile ne olunur?
KPSS A Grubu Sınavı: KPSS A Grubu sınavı üniversitelerin başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile dengi okullarının bölümlerinden mezun olan adaylar ile Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Aktüerya, Matematik, İstatistik bölümlerinden mezun olan adaylar için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve kamu …
 
KPSS sınavına girdiğinizde, genel olarak puan türlerine göre sıralanırsınız ve atama işlemleri gerçekleştirilir. Bu sayede mesleki açıdan ve eğitim bazlı olarak memur kadroları dolmuş olur. P3 puanı yani lisans için hesaplanan puan, genel yetenek ve genel kültür üzerinden eşit oranda değerlendirilir.

KPSS'de A ve B kadroları bulunmaktadır. A kadroları müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı ve kaymakam adaylığı gibi kadroları içerirken, B kadrosu ise mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner gibi diğer kadroları kapsar.

KPSS sınavı zorlu bir sınavdır. Yoğun çalışma temposu gerektirir ve ezberci bir yaklaşımın yanı sıra mantıksal düşünceyi de ön plana çıkarır. Sınav genel yetenek ve genel kültür olmak üzere iki bölümden oluşur ve sayısal mantık ile sözel mantık soruları içerir.

KPSS Ortaöğretim Sınavı, lise mezunları ve bazı üniversite öğrencileri için yapılan ve devlet memuru alımı için gereken bir sınavdır. Şartları sağlayan adaylar bu sınava girerek, devlet kadrolarına yerleşme şansına sahip olurlar.

KPSS A grubu meslekleri arasında devlet gelir uzman yardımcılığı, maliye bakanlığı gelirler genel müdürlüğü, vergi müfettiş yardımcılığı, PTT müfettiş yardımcılığı gibi kariyer kadrolar yer almaktadır.

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olabilirsiniz. KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları yapılmaktadır.

KPSS A grubu sınavına lisans mezunu olarak girdiğinizde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi gibi bölümlerden mezun olan adaylar ya da Matematik, İstatistik gibi alanlardan mezun olan adaylar için çeşitli kariyer imkanları doğar.
 
Geri
Üst