KPSS P1 hangi memurluklar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

KPSS P1 hangi memurluklar?​

Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı

KPSS P2 ne işe yarar?​

P2 puan türü Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan sonra hesaplanır. Bilinmesi gereken, P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrasında hesaplanmasıdır. Sadece en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanır.
P1 puanı ne işe yarar?
KPSS P1 puan türü üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olanları ilgilendirir. Kamu Personeli Seçme sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri ilk oturum üzerinden gerçekleşmektedir. Bununla beraber Genel Kültür puanları yüzde 0.30 üzerinden hesaplanır. …

Kpssp2 puanı ne işe yarar?​

KPSS P2 puan türü aşağıdaki alanlardan oluşmaktadır. KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS’ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.

KPSS lisans ile hangi meslekler tercih edilebilir?​

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
KPSS lisans hangi memurluklar var?
KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
KPSS P10 PUAN TÜRÜ Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Bu puan türü 1 yıl süreyle geçerli olmaktadır.

Geri