AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS ne kadar surede bir yapiliyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

KPSS ne kadar sürede bir yapılıyor?​

KPSS KAÇ YILDA BİR YAPILIR? Kpss Lisans sınavı her yıl yapılmaktadır ama bu sınavın pek çok alt dalı olduğu için her sene her lisans mezunu farklı durumlar ile sınava girebilmektedir. Bu durumlarda KPSS A ve KPSS B grubunu ortaya çıkarmıştır. Kpss A grubu sınavı her sene yapılır.

DMS ilk ne zaman yapıldı?​

“Adil bir sınav” olarak görülüyordu 1998’de şekillenmeye başlanan, 1999’da ise Devlet Memurluğu Sınavı (DMS) adıyla ilk kez uygulanan merkezi bir sınav olan KPSS, dönemin hükümetinin “personel reformu”nun bir ürünüydü.

KPSS Ortaöğretim sınavı kaç yılda bir yapılıyor?​

KPSS Ortaöğretim sınavı kaç yılda bir yapılıyor?
Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.

KPSS sınavı 2 yılda bir mi?​

KPSS sınavı 2 yılda bir mi?
Sınav 2 senede bir olur. Başvurular Nisan-Mayıs aylarında olur. Bu devlete düz memur alımı içindir. Sınavda tarih, coğrafya, vatandaşlık ve Güncel Konulardan Genel kültür sınavı ve matematik, Türkçe ve geometri konularından genel Yetenek Sınavı olur.

1999 DMS ne zaman yapıldı?​

DMS 1999 yılında depremden dolayı iki kez yapıldı. İlk sınav 17 Ekim, deprem bölgesine özel sınav ise 12 Aralık 1999 tarihinde yapıldı. DMS, yine o yıllarda da, popüler bir sınavdı. Sınava toplam 1 milyon 400 bin aday katılmıştı.

2022 KPSS B Grubu Ne Zaman?​

KPSS 2022 SINAV TARİHLERİ EKPSS 24 Nisan, KPSS Lisans (GY,GK/EĞT.B) 31 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) 6-7 Ağustos, KPSS ÖABT 14 Ağustos, KPSS Önlisans 2 Ekim, KPSS Ortaöğretim 6 Kasım, KPSS DHBT 27 Kasım tarihlerinde organize edilecek.

KPSS ortaöğretim sınavı her sene var mı?​

KPSS ortaöğretim sınavı her sene var mı?
İşte sınav ve başvurulara ilişkin detaylar… KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS BU YIL DÜZENLENECEK! KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları her yıl düzenlenmiyor. ÖSYM lise ve 2 yıllık üniversite mezunlarına yönelik sınavları 2 yılda bir gerçekleştiriyor.

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) farklı alt dalları ve seviyeleri ile her yıl düzenlenen bir sınavdır. KPSS için farklı gruplar ve zamanlamalar bulunmaktadır. Örneğin KPSS A grubu sınavı her sene düzenlenirken, KPSS B grubu, Ortaöğretim ve Önlisans düzeyindeki sınavlar ise 2 yılda bir yapılır.

KPSS Lisans sınavı her yıl düzenlenirken, Ortaöğretim ve Önlisans düzeyindeki sınavlar sadece çift yıllarda yapılır. Örneğin, 2018, 2020, 2022 gibi yıllarda Ortaöğretim ve Önlisans KPSS sınavları gerçekleştirilir ve sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren 2 yıl boyunca geçerli olur.

DMS (Devlet Memurluğu Sınavı) ise KPSS'nin eski adı olarak bilinmektedir. 1999 yılında ilk kez uygulanan DMS, o dönemde personel reformunun bir parçası olarak ortaya çıkmıştır. DMS, o yıllarda popüler bir sınav olmuş ve toplamda 1 milyon 400 bin adayın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

KPSS sınavlarına hangi yılda başvuru yapılacağı, sınavların içeriği ve tarihleri her yıl ÖSYM tarafından duyurulmaktadır. ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve ilgili duyuruları takip ederek güncel bilgilere erişebilir ve sınavlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Geri