AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS lisans 2 yilda bir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.150
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

KPSS lisans 2 yılda bir mi?​

Kpss’de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur. Lisans mezunlarında öğretmen adayları ve alan mezunları (kamu yönetimi, işletme, maliye..) için her sene sınav yapılır. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan eğitimi sınavına girerler.

Kaç çeşit KPSS sınavı var?​

KPSS çeşitleri şunlardır: KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) 2016-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT)

KPSS nedir kaça ayrılır?​

KPSS nedir kaça ayrılır?
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) Nedir? ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır. Kaymakamlık, müfettiş-denetmen, uzman, kontrolör yardımcılıkları kadrolarıdır.

KPSS Lisans 2021 de var mı?​

KPSS Lisans 2021 de var mı?
2021-KPSS A Grubu Ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) oturumları 1 Ağustos’ta düzenlenecek. 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ) 7 Ağustos ve 8 Ağustos’ta yapılacak. ÖABT ise 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS en son ne zaman oldu?​

Geçtiğimiz yıl KPSS lisans başvuruları 28 Mayıs tarihinde başladı ve 14 Haziran’da sona erdi. İlk oturum olan Genel Yetenek Genel Kültür oturumu ise 1 Ağustos tarihinde yapıldı. En son 2020 yılında gerçekleştirilen ön lisans oturumu iki yılda bir yapıldığı için önümüzdeki yıl yeniden düzenlenecek.

KPSS Lisans B grubu hangi bölümleri kapsar?​

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

KPSS A ve B ne demek?​

KPSS A ve B ne demek?
KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

KPSS A da hangi meslekler var?​

KPSS A da hangi meslekler var?
KPSS A grubu mesleklerini detaylı olarak şu şekilde sıralamak mümkün;
- Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı
- Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü
- Vergi Müfettiş Yardımcılığı
- PTT Müfettiş Yardımcılığı
- Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
- Stajyer Hazine Kontrolörü
- Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı

KPSS sınavına girince ne oluyor?​

KPSS genel olarak puan türleri üzerine ele alınır ve atama gerçekleştirilir. Böylece hem mesleki açıdan hem de eğitime bağlı olarak memur kadroları doldurulmuş olur. – Aynı şekilde KPSS P3 puanı ise eşit oranda genel yetenek ve genel kültür üzerinden hesaplanır. Bu puan türü lisans için gerçekleştirilir.

Hangi meslekler kpss’ye girer?​

KPSS ne soruyor?​

KPSS ne soruyor?
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki bölümden oluşur. Genel yetenek testi içerisinde 30 Türkçe, 30 matematik olmak üzere 60 soru; genel yetenek testi içerisinde 25 tarih, 18 coğrafya, 9 vatandaşlık ve 6 güncel bilgiler olmak üzere toplam 60 sorulmaktadır.
 
KPSS sınavı, lise, önlisans ve lisans mezunlarının katıldığı bir sınavdır. Sınav, genel olarak 2 senede bir olmaktadır. Ancak lisans mezunu öğretmen adayları ve alan mezunları için her yıl sınavlar düzenlenmektedir. Öğretmen adayları genel kültür, genel yetenek, eğitim bilimleri ve alan eğitimi sınavlarına girmektedir.

KPSS çeşitleri arasında KPSS Lisans, KPSS Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) bulunmaktadır. KPSS Lisans sınavı genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve alan bilgisi alanlarında yapılmaktadır.

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın kısaltmasıdır ve ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gruplarına ayrılmaktadır. A grubu kadroları arasında kaymakamlık, müfettiş-denetmen, uzman, kontrolör yardımcılıkları gibi kadrolar yer almaktadır.

2021'de KPSS Lisans sınavı A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) oturumları 1 Ağustos'ta düzenlenecek, Alan Bilgisi oturumları ise 7-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Geçtiğimiz yıl KPSS lisans sınavı 28 Mayıs'ta başlamış ve 14 Haziran'da sona ermiştir. KPSS sınavları genellikle 2 senede bir düzenlenmektedir. KPSS Lisans B grubu, tüm lisans bölümlerini kapsamaktadır ve mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe gibi kadroları içermektedir.

KPSS A ve B grupları arasındaki fark, A grubunun müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı gibi kadroları kapsamasıdır.

KPSS sınavına girdikten sonra başarılı olan adaylar puanlarına göre atamalar yapılmaktadır. Sınav genel olarak genel yetenek, genel kültür ve alan bilgisi gibi konulardan sorular içermektedir.

KPSS sınavında genel yetenek testinde Türkçe ve matematik, genel kültür testinde tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgilerden sorular sorulmaktadır. Bu testler, adayların genel bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla yapılmaktadır.
 
Geri
Üst