AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS B grubu sinavi her yil yapiliyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

KPSS B grubu sınavı her yıl yapılıyor mu?​

KPSS B grubu sınavı çift yıllarda (2 yılda bir) ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bu sınava ortaöğretim, önlisans, lisans mezunları girebilir. B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen adaylar çift yıllarda yapılan sınava katılmak zorundadır.

Lisans KPSS ile ne olunur?​

Lisans KPSS ile ne olunur?
Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

KPSS B grubu hangi yıllarda yapılır?​

KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır. Bu nedenle; A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların tekli yıllarda (örn : 2021 , 2023 v.s) KPSS’ye girmeleri etkili olmamaktadır. B grubu atamalarında çift yıl puanları kullanılmaktadır.

KPSS B 2022 de olacak mı?​

KPSS B 2022 de olacak mı?
KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs’ta başlayıp 6 Haziran’da son bulacak. 2022-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 14 Ağustos’ta gerçekleşecek. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek. Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek.
KPSS lisans B grubu hangi sınavlara girecek?​
B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

Lisans KPSS ile nerelere girilir?​

Lisans KPSS ile nerelere girilir?
P3 puanı dışında kpss lisans puanı ile memur alan kurumlar bulunuyor. P1 puanı türüne göre Merkez Bankası, Rekabet Kurumu personel alımı yapıyor. P2 puan türüne göre Merkez Bankası, Kalkınma Bankası, Vakıfbank personel alımı yapıyor. P10 puan türü eğitim fakülteleri mezunlarının başvuracakları kurumları temsil ediyor.

Lisans mezunları nerelere başvurabilir?​

KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.

KPSS B grubu hangi konular var?​

KPSS B grubu hangi konular var?
KPSS B Grubu Konuları Bu sınav öncesi adaylar Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih ve Vatandaşlık sorularına hazırlanmaktadır. Türkçedeki konu başlıkları; Cümlede anlam, Cümlenin Öğeleri, Yazım Kuralları, Ses Bilgisi, Sözel Mantık, Sözcükte Anlam ve Fiilde Çatı gibi birçok konu başlıklardan hazırlanan sorulardan oluşur.

KPSS 2022 tarihi ne zaman?​

İŞTE BAŞVURU TARİHLERİ KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs tarihinde başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecek. KPSS ön lisans başvuruları 3 Ağustos’ta başlayacak ve 15 Ağustos tarihinde sona erecek. KPSS ortaöğretim başvuruları 1 Eylül tarihinde başlayacak ve 13 Eylül’e kadar devam edecek.

KPSS B grubu sınavının çift yıllarda (2 yılda bir) ÖSYM tarafından düzenlendiğini belirtmek isterim. Bu sınava ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu olan adaylar katılabilir. B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen adayların çift yıllarda yapılan bu sınava girmeleri gerekmektedir. KPSS-B kadrolarına atamalar da çift yıllarda yapılmaktadır ve bu nedenle A Grubu Kadrolar ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların tekli yıllarda KPSS'ye girmelerinin etkili olmadığını belirtmek önemlidir.

Lisans KPSS ile mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe gibi pek çok lisans kadrosuna atanma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca, B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar.

2022'de KPSS B grubu sınavı da yapılacak olup, KPSS Lisans başvuruları 24 Mayıs'ta başlayacak ve 6 Haziran'da sona erecektir. KPSS Önlisans başvuruları ise 3 Ağustos'ta başlayacak ve 15 Ağustos'ta sona erecektir. Lisans KPSS ile birçok kuruma başvuru yapma imkanı bulunmaktadır. P1, P2 ve P10 gibi farklı puan türleriyle Merkez Bankası, Rekabet Kurumu, Kalkınma Bankası, Vakıfbank gibi kurumlar personel alımı yapmaktadır.

KPSS B grubu sınavında adaylar Türkçe, Matematik, Coğrafya, Tarih ve Vatandaşlık konularından sorumlu tutulmaktadır. Türkçe konuları arasında Cümlede Anlam, Cümlenin Öğeleri, Yazım Kuralları, Ses Bilgisi, Sözel Mantık, Sözcükte Anlam, Fiilde Çatı gibi başlıklar yer almaktadır.

Son olarak, KPSS 2022 tarihleri de yaklaşmaktadır. KPSS lisans başvuruları 24 Mayıs'ta başlayacak, ön lisans başvuruları 3 Ağustos'ta başlayacak ve ortaöğretim başvuruları 1 Eylül'de başlayacaktır. Bu tarihleri takip etmek ve başvuru süreçlerini tamamlamak önemlidir.

Geri