AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KPSS atamalari nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

KPSS atamaları nasıl yapılır?​

Adayın aldığı puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama gerçekleşmektedir. Tüm kamu kurumları için gerekli olan personel talebi üzerine belirlenen ay da merkezi atama yapılır. Merkezi atama her yıl Haziran ve Kasım ayı olmak üzere senede 2 kez yapılmaktadır.

1 yılda kaç atama yapılır?​

KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. Kurumsal atamalar da dediğimiz ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır.

KPSS ile hangi memurluklar var?​

KPSS ile hangi memurluklar var?
Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için müracaat edecekler KPSS-B’ye girmektedir.

Atama için tercih nasıl yapılır?​

Atama için tercih nasıl yapılır?
Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar tarafından yapılacak olup, en fazla 40 eğitim kurumunu e-devlet sistemi üzerinden tercih edebilecekler. 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yüzde 50’si İstanbul’a yapılacağı açıklanırken atama sonuçları 31 Ocak’ta belli olacak.

Bir yılda kaç kez öğretmen ataması yapılır?​

Yılda kaç öğretmen ataması yapılıyor?​

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin açıklama yaptı. En fazla atama sırasıyla sınıf, özel eğitim ve okul öncesi öğretmenliğine yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımını açıkladı.

KPSS ile hangi kurumlara girilebilir?​

KPSS ile hangi kurumlara girilebilir?
KPSS P3 Puanıyla Başvuru Yapabileceğiniz Bazı kurum ve Kadroları
- Gümrük Müsteşarlığı
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Maliye Bakanlığı
- Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
- T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
- Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü

KPSS atamaları nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça detaylı bir süreci kapsamaktadır. Adaylar, aldıkları puan doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından atanmaktadır. Tüm kamu kurumlarının personel ihtiyacı belirlendikten sonra, merkezi atamalar belirli tarihlerde gerçekleştirilir. Merkezi atamalar yılda iki kez yapılmaktadır, Haziran ve Kasım aylarında. Bunun yanı sıra, kurumsal atamalar da kurumların belirleyeceği tarihlerde gerçekleştirilir.

KPSS ile atamalar, genellikle P3 puan türü üzerinden yapılır ve iki yıl boyunca yılda iki kez merkezi atamalar gerçekleştirilir. Diğer taraftan, kurumların ihtiyaç duyduğu durumlarda ara atamalar da yapılabilmektedir.

KPSS ile başvuru yapılabilecek memurluklar oldukça geniştir. Düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner gibi birçok kadro KPSS-B kadroları arasındadır. Bu kadrolara yapılacak atamalar için adaylar KPSS-B sınavına girmelidir.

Sözleşmeli öğretmenlik atamalarında ise adaylar, sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan aldıklarında en fazla 40 eğitim kurumunu e-devlet sistemi üzerinden tercih edebilirler. Öğretmen atamaları da belirli dönemlerde gerçekleştirilir ve kontenjanlar branş bazında dağıtılır.

KPSS ile başvuru yapabileceğiniz kurumlardan bazıları ise şunlardır:
- Gümrük Müsteşarlığı
- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
- Maliye Bakanlığı
- Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü
- T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü
- Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü

Bu açıklamalar çerçevesinde, KPSS atamaları süreci ve detayları hakkında genel bir bilgi verilmiştir. Her sınav dönemi ve atama süreci farklı detaylara sahip olabilir, bu nedenle güncel duyuruları takip etmek önemlidir.

Geri