KPSS Alan bilgisi sinavina kimler girer?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

KPSS Alan bilgisi sınavına kimler girer?​

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen KPSS’de Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) öğretmen kadrolarına başvuracakların katılmaları zorunlu tutuluyor. Kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu kadrolar olmak üzere ikiye ayrılıyor.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları nelerdir?​

KPSS Alan Bilgisi Sınavları nelerdir?
KPSS: Kamu Personel Seçme Sınavı
- Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum (Cumartesi Sabah) Kamu Yönetimi. Uluslararası İlişkiler. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri.
- Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum (Cumartesi Öğleden Sonra) Hukuk. İktisat. Maliye.
- Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum (Pazar Sabah) İşletme. Muhasebe. İstatistik.

KPSS Alan bilgisi sınavına girmek zorunlu mu?​

Bu sınava girmek isteğe bağlı, zorunluluk yok. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Bu teste öğretmen olarak 16 branşta atanmak isteyen öğretmen adayları girmek zorunda. Ayrıca YÖK’ün sınav kararı verdiği yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan ve öğretmenlik yapmak isteyen adaylar da bu sınava girmek zorunda.

KPSS Alan Bilgisi oturumları nedir?​

KPSS Alan Bilgisi oturumları nedir?
Kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak olan adayların A grubu sınavlarına girmesi gerekir. Bu sınavda Genel Kültür ile Genel Yetenek soruları bulunmaktadır. Bunun yanında kendi alanları ile ilgili alan sınavlarına da girmeleri gerekmektedir.
KPSS eğitim Bilimlerine kimler girebilir?​
Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan adaylar bu sınava girebilir. Adayların, KPSS’den almış oldukları puan ile öğretmen kadroları için Millî Eğitim Bakanlığına başvurdukları tarihte mezun durumda olmaları şarttır.

Alan Bilgisi zorunlu mu?​

Alan Bilgisi zorunlu mu?
KPSS Lisans sınavının Eğitim Bilimleri oturumuna katılmak zorunlu mudur? Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracak adayların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarında sınav yapılıyor ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılmaları zorunludur.

Lise mezunu KPSS 2022 ne zaman?​

Sınav ise 2 Ekim’de gerçekleşecek. KPSS Ortaöğretim başvuruları ise 1 Eylülde başlayıp 13 Eylül’de bitecek. Sınav 6 Kasım’da yapılacak.

KPSS Alan bilgisi sınavına kimler girer sorusuna detaylı bir şekilde cevap vermek gerekirse, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS'de, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılması zorunlu tutulanlar öğretmen kadrolarına başvuracak adaylardır. Kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarına giren adaylar, Genel Kültür ile Genel Yetenek sorularının yer aldığı A grubu sınavlarına girmeleri gerekmektedir. Ayrıca kendi alanları ile ilgili olan alan sınavlarına da katılmaları gerekir. Bu sınavlar, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik gibi konularda yapılmaktadır.

Öğretmenlik alanında atanmak isteyen adaylar ile yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan ve öğretmenlik yapmak isteyen adaylar da Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) girmek zorundadır. Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan veya mezun olabilecek durumda olan adaylar KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girebilirler.

Sonuç olarak, KPSS Alan Bilgisi Sınavlarına katılmak isteğe bağlı değil, belirli kadrolara başvuracak adaylar için zorunludur ve belirli alanlarda yapılan testleri kapsamaktadır. Bu sınavlara hazırlanan adayların başvuru şartlarını ve hangi oturumlara girmeleri gerektiğini detaylıca incelemeleri önemlidir.

Geri